Verdens 25 bedste fodboldspillere i 2023

20. marts 2024

Oversigt: de 25 bedste fodboldspillere i verden i 2023 i Ballon d’Or-kåringen.

I 2023 markerede Ballon d’Or-kåringen endnu et kapitel i fodboldhistorien ved at hædre de spillere, hvis præstationer på banen skiller sig ud fra mængden. Denne artikel præsenterer de 25 bedste fodboldspillere i verden, som er anerkendt af denne prestigefyldte pris, og giver et indblik i deres bidrag til sporten. Fra tekniske færdigheder og målscoringsrekorder til afgørende spil og lederskab på banen, repræsenterer disse spillere fodboldens fineste i året, der gik.

Læs videre for at opdage, hvem der har gjort sig fortjent til en plads på denne eksklusive liste, og hvordan deres enestående evner og dedikation til spillet har formet fodboldåret 2023.

Fodboldspiller Point
1 Lionel Messi (Inter Miami) 462
2 Erling Haaland (Manchester City) 357
3 Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) 270
4 Kevin De Bruyne (Manchester City) 100
5 Rodri (Manchester City) 57
6 Vinícius Júnior (Real Madrid) 49
7 Julián Álvarez (Manchester City) 28
8 Victor Osimhen (Napoli) 24
9 Bernardo Silva (Manchester City) 20
10 Luka Modrić (Real Madrid) 19
11 Mohamed Salah (Liverpool) 13
12 Robert Lewandowski (Barcelona) 12
13 Yassine Bounou (Al Hilal) 10
14 İlkay Gündoğan (Barcelona) 8
15 Emiliano Martínez (Aston Villa) 7
16 Karim Benzema (Al-Ittihad) 6
17 Khvicha Kvaratskhelia (Napoli) 6
18 Jude Bellingham (Real Madrid) 5
19 Harry Kane (Bayern München) 4
20 Lautaro Martínez (Inter) 4
21 Antoine Griezmann (Atlético Madrid) 4
22 Kim Min-jae (Bayern München) 3
23 André Onana (Manchester United) 2
24 Bukayo Saka (Arsenal) 1
25 Joško Gvardiol (Manchester City) 1

1. Lionel Messi (Inter Miami): 462 point

Lionel Messi, født den 24. juni 1987 i Rosario, Argentina, er bredt anerkendt som en af de største fodboldspillere gennem tiderne. Med en karriere, der primært er tilbragt i FC Barcelona, hvor han vandt utallige titler, herunder flere UEFA Champions League-trofæer og La Liga-mesterskaber, har Messi defineret en æra af fodbold med sin usammenlignelige teknik, utrolige målscoringsrekord og evne til at skabe magiske øjeblikke på banen. Hans bidrag til sporten omfatter også en bemærkelsesværdig karriere på det argentinske landshold, hvor han ledte holdet til sejr i Copa América 2021 og VM-sejr i 2022, hvilket var længe ventede internationale trofæer for den legendariske angriber.

Messis spil er karakteriseret ved hans ekstraordinære driblinger, unikke evne til at læse spillet og hans utrolige lavtsiddende tyngdepunkt, der tillader ham at manøvrere med bolden på måder, få andre spillere kan. Uden for banen er Messi kendt for sin ydmyghed og stille personlighed, kontrasterende den enorme indflydelse, han har på fodboldverdenen.

Efter en historisk periode med FC Barcelona skiftede Messi til Paris Saint-Germain i 2021, hvor han fortsatte med at vise sin klasse på den internationale scene. Hans karriere er en fortælling om talent, hårdt arbejde og en utrættelig stræben efter at forbedre sig, hvilket har inspireret en generation af fodboldspillere og fans over hele verden. Messi’s arv i fodbolden er ikke kun defineret af de utallige rekorder og priser, han har vundet, men også af den måde, han har spillet spillet på, og den glæde han har bragt til millioner af mennesker.

2. Erling Haaland (Manchester City): 357 point

Erling Haaland, født den 21. juli 2000 i Leeds, England, har med lynets hast etableret sig som en af de mest frygtindgydende angribere i fodboldverdenen. Hans professionelle karriere fik et spring fremad hos Red Bull Salzburg i Østrig, hvor hans ekstraordinære målscoringsform hurtigt vakte opmærksomhed. Dette førte til et skifte til Borussia Dortmund i Bundesligaen, hvor han fortsatte sin meteoriske opstigning ved at score mål med en næsten uhørt frekvens. Haalands kombination af fysisk styrke og klinisk afslutning har gjort ham til en mareridtsmodstander for samtlige forsvarsspillere.

I 2022 tog Haalands karriere et nyt skridt, da han skiftede til Manchester City i Premier League, hvor han umiddelbart fortsatte med at dominere, bryde rekorder og vinde titler, heriblandt både Premier League og Champions League. Hans evne til at finde nettet i en bred vifte af situationer – fra akrobatiske afslutninger til kraftfulde hovedstød – har cementeret hans status som en af de mest spændende unge spillere på den globale scene og en fremtidig kandidat til Ballon D’or.

På det internationale plan har Haaland også markeret sig som en nøglespiller for det norske landshold, hvor hans målscoringsrekord taler for sig selv. Uden for banen er Haaland kendt for sin dedikation til forbedring og en humoristisk personlighed, der skinner igennem i interviews og sociale medier, hvilket gør ham elsket blandt fans verden over. Med hans unikke talent og fortsatte udvikling er Erling Haaland bestemt en spiller, hvis karriere vil blive fulgt med stor interesse i de kommende år.

3. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain): 270 point

Kylian Mbappé, født den 20. december 1998 i Bondy, Frankrig, er en af fodboldverdenens mest elektriske og talentfulde angribere, kendt for sin utrolige hurtighed, dødelige afslutningsevner og ekstraordinære driblinger. Hans karriere tog fart hos AS Monaco, hvor hans imponerende præstationer hjalp klubben til at vinde den franske Ligue 1-titel og nå langt i Champions League. Disse præstationer førte til et skifte til Paris Saint-Germain, hvor han er blevet en central figur og har fortsat med at bryde rekorder og vinde titler, herunder adskillige Ligue 1-mesterskaber og nationale pokaltitler.

Mbappé har også gjort et uudsletteligt mærke på den internationale scene, især under VM i 2018, hvor han spillede en nøglerolle i Frankrigs vej til verdensmesterskabet, og blev den yngste franske spiller siden Pelé til at score i en VM-finale.

Uden for banen er Mbappé kendt for sit engagement i samfundsrelaterede sager og hans modne tilgang til både livet og spillet, hvilket har gjort ham til en rollemodel for unge over hele verden. Med en unik blanding af fart, teknik og målinstinkt fortsætter Mbappé med at definere en ny æra i fodbold, og hans karriere følges tæt af fans og eksperter, som forventer endnu større bedrifter fra den franske stjerne i de kommende år.

4. Kevin De Bruyne (Manchester City): 100 point

Kevin De Bruyne, født den 28. juni 1991 i Drongen, Belgien, er bredt anerkendt som en af de bedste midtbanespillere i verden, berømt for sin utrolige pasningsevne, vision på banen og formidable afslutninger fra distancen. Efter at have spillet for flere europæiske klubber, herunder en bemærkelsesværdig periode hos Wolfsburg, fandt De Bruyne sit sande fodaftryk i fodboldverdenen efter sit skifte til Manchester City, hvor han under Pep Guardiolas ledelse har udviklet sig til en af de mest indflydelsesrige spillere i Premier League.

De Bruyne er kendt for sin utrolige evne til at levere målgivende afleveringer, hans dødelige præcision på langskud og hans intelligente løb, som konstant skaber problemer for modstandernes forsvar. Hans alsidighed gør ham i stand til at spille flere forskellige roller på midtbanen, og hans bidrag til Manchester Citys succes både i Premier League og Champions League kan ikke undervurderes.

På det internationale plan har De Bruyne også været en nøglespiller for det belgiske landshold, hvor hans præstationer har været centrale i Belgiens stærke fremvisninger på den internationale scene, herunder deres vej til semifinalen i VM i 2018.

Uden for banen er De Bruyne anerkendt for sit rolige temperament og sit fokus på spillet, hvilket gør ham til en leder både på og uden for banen. Hans evne til at tage kontrol over spillet og være kampafgørende, er hvad der virkelig gør ham til noget helt særligt i fodboldverdenen.

5. Rodri (Manchester City): 57 point

Rodri, fulde navn Rodrigo Hernández Cascante, født den 22. juni 1996 i Madrid, Spanien, har etableret sig som en af de mest prominente defensive midtbanespillere i europæisk fodbold. Efter at have skabt sig et solidt ry hos Villarreal og Atletico Madrid i La Liga, skiftede Rodri til Manchester City, hvor han under ledelse af Pep Guardiola er blevet en nøglefigur i holdets midtbane. Kendt for sin exceptionelle forståelse for spillet, positionering, og evnen til at bryde modstanderens spil, er Rodri en essentiel del af Manchester Citys struktur, der bidrager til både forsvar og opbygning af spillet.

Rodris styrke ligger i hans evne til at kontrollere kampens tempo, distribuere bolden med fænomenal præcision og bidrage med vigtige indgreb i defensiven. Hans ro på bolden, kombineret med fysisk styrke og taktisk intelligens, gør ham til en formidabel modstander på midtbanen. På det internationale plan har Rodri også vist sig som en værdifuld spiller for det spanske landshold, hvor han bidrager med sin dybe forståelse af spillet og evnen til at eksekvere trænerens taktikker på banen.

Ud over hans bidrag på banen er Rodri anerkendt for sin professionelle indstilling og engagement i kontinuerlig forbedring. Hans tilgang til spillet og evne til at tilpasse sig forskellige spillestile har gjort ham til en af de mest respekterede og pålidelige spillere i moderne fodbold. Med en lysende fremtid foran sig i både klub- og landsholdsfodbold er Rodri bestemt en spiller at holde øje med.

6. Vinícius Júnior (Real Madrid): 49 point

Vinícius Júnior, født den 12. juli 2000 i São Gonçalo, Brasilien, har etableret sig som en af de mest spændende og talentfulde unge spillere i fodboldverdenen. Efter at have skabt sig et navn i Flamengo i Brasilien, skiftede han til Real Madrid, hvor hans karriere har taget en meteorisk stigning. Kendt for sin utrolige hurtighed, driblinger og evne til at sætte modstandere én mod én, har Vinícius udviklet sig til en nøglespiller for den spanske gigant og er blevet en afgørende faktor i holdets angreb.

Vinícius’ spil er præget af en sjælden blanding af kreativitet og teknisk dygtighed, kombineret med hans unge alder, hvilket lover godt for hans fremtidige potentiale. Han har allerede haft afgørende øjeblikke i vigtige kampe, herunder mål i Champions League og El Clásico, hvilket understreger hans evne til at præstere under pres. På det internationale plan repræsenterer Vinícius Brasilien, hvor han bidrager med sin dynamik og angrebsmæssige trussel til et allerede stjernebesat hold.

Uden for banen er Vinícius anerkendt for sin positive indstilling og arbejdsetik, hvilket gør ham til en rollemodel for unge spillere. Hans fortsatte udvikling og formåen på banen har cementeret hans status som en af de mest lovende talenter i fodboldverdenen, og hans karriere følges med stor interesse af fans og eksperter, der ser ham som en fremtidig verdensstjerne.

7. Julián Álvarez (Manchester City): 28 point

Julián Álvarez, født den 31. januar 2000 i Calchín, Argentina, har hurtigt gjort sig bemærket som en af de mest spændende unge talenter i international fodbold. Hans karriere tog et betydeligt spring fremad, da han skiftede fra River Plate, hvor han havde etableret sig som en nøglespiller, til Manchester City. Álvarez er kendt for sin evne til at spille i flere forskellige angrebsroller, og en imponerende målfarlighed, der gør ham til en trussel i enhver offensiv situation.

Hans tekniske dygtighed, hurtighed og intelligente bevægelser uden bold har gjort ham til en værdifuld ressource for Pep Guardiola hos Manchester City. På det internationale plan har Álvarez allerede markeret sig som en vigtig spiller for det argentinske landshold, hvor hans præstationer har vundet både fans og kritikeres anerkendelse. Julián Álvarez’ hurtige opstigning i fodboldverdenen er ikke kun et vidnesbyrd om hans utrolige talent, men også om hans arbejdsetik og vilje til at udvikle sig som spiller.

Med en blanding af naturligt talent, en stærk mentalitet og evnen til at tilpasse sig forskellige taktiske systemer, er Álvarez positioneret til at blive en af de førende angribere i sin generation. Hans fortsatte udvikling under vejledning af nogle af fodboldens bedste trænere lover godt for både hans klub- og landsholdskarriere i de kommende år.

8. Victor Osimhen (Napoli): 24 point

Victor Osimhen, født den 29. december 1998 i Lagos, Nigeria, har hurtigt etableret sig som en af de mest lovende unge angribere i europæisk fodbold. Hans professionelle karriere begyndte at tage form hos Wolfsburg i Tyskland, men det var hans imponerende præstationer for Charleroi i Belgien og Lille i Frankrig, der virkelig satte skub i hans karriere og førte til en højprofileret overgang til Napoli i Serie A. Osimhen er kendt for sin utrolige hurtighed, stærke fysik og skarpe målinstinkt, hvilket gør ham til en konstant trussel for modstanderens forsvar.

Siden sin ankomst til Napoli har Osimhen fortsat med at imponere, idet han har udviklet sig til holdets førende målscorer og en af ligaens mest frygtede angribere. Hans evne til at score fra næsten enhver position, kombineret med hans arbejdsetik, har gjort ham til en afgørende spiller for både klubben og det nigerianske landshold. På det internationale plan har Osimhen vist sig som en nøglespiller for Nigeria, hvor han har bidraget med vigtige mål i både kvalifikationskampe og store turneringer.

Osimhens rejse fra ungdomsfodbold i Nigeria til stjernestatus i Europa er en inspirerende historie om talent, hårdt arbejde og beslutsomhed. Med sin fortsatte udvikling og naturlige målnæse er Osimhen bestemt en spiller, som fodboldverdenen vil følge nøje i de kommende år.

9. Bernardo Silva (Manchester City): 20 point

Bernardo Silva, født den 10. august 1994 i Lissabon, Portugal, er kendt for sin exceptionelle teknik, intelligens på banen, og alsidighed, hvilket gør ham til en af de mest fremtrædende midtbanespillere i moderne fodbold. Hans karriere tog fart i Benfica, før han flyttede til Monaco, hvor han spillede en nøglerolle i klubbens overraskende succes, herunder et fransk mesterskab og en imponerende Champions League-kampagne. Dette førte til et skifte til Manchester City, hvor han under ledelse af Pep Guardiola har udviklet sig til en central figur i holdets taktiske opstilling, der bidrager med både mål og assists.

Bernardo er kendt for sin enestående boldkontrol, evnen til at finde rum i tætpakkede forsvar og for sit utrættelige arbejde både offensivt og defensivt. Han har spillet en afgørende rolle i Manchester Citys indenlandske og europæiske succes, hvilket inkluderer flere Premier League-titler og en Champions League-titel. På det internationale plan har Bernardo repræsenteret Portugal med stor succes. Han var en nøglespiller under Portugals Nations League triumf i 2019, og han har været en uundværlig del af holdet lige siden.

Uden for banen er Bernardo kendt for sin ydmyghed og arbejdsetik. Hans intelligente spilforståelse, kombineret med en utrættelig indsats på banen, symboliserer den moderne fodboldspillers ideal, hvor teknisk dygtighed forenes med en ubøjelig vilje til sejr.

10. Luka Modrić (Real Madrid): 19 point

Luka Modrić, født den 9. september 1985 i Zadar, Kroatien, er en af de mest anerkendte og respekterede midtbanespillere i fodboldens moderne æra. Hans karriere, der spænder over flere af Europas topklubber, herunder en bemærkelsesværdig periode hos Real Madrid, har været præget af en sjælden kombination af teknisk finesse, taktisk intelligens og en utrættelig arbejdsetik. Modrićs evne til at kontrollere spillets tempo, hans præcise pasninger og vision på banen har gjort ham til en afgørende spiller i både klub- og landsholdsfodbold. Hans lederskab og præstationer på midtbanen var afgørende for Kroatiens historiske vej til VM-finalen i 2018, hvor han blev tildelt guldbolden som turneringens bedste spiller.

Hos Real Madrid har Modrić spillet en central rolle i klubbens succesrige periode, herunder flere Champions League-titler, hvor hans præstationer midt på banen ofte har været afgørende for holdets triumfer. Hans unikke evne til at læse spillet og hans utrættelige jagt på bolden gør ham til en af de mest komplette midtbanespillere i sin generation.

Uden for banen er Modrić kendt for sin ydmyghed og sit engagement i velgørenhedsarbejde, hvilket har bidraget til hans status som en ægte fodboldambassadør. Modrićs karriere repræsenterer en inspirerende rejse fra beskedne begyndelser til at blive en af de mest dekorerede spillere i fodboldhistorien, en rejse der har inspireret en ny generation af spillere over hele verden.

11. Mohamed Salah (Liverpool): 13 point

Mohamed Salah er en af de mest dynamiske og indflydelsesrige fodboldspillere på verdensscenen i dag. Kendt for sin hurtighed, utrolige driblinger og skarpe målinstinkt, har Salah gjort sig bemærket som en nøglespiller for Liverpool FC og det egyptiske landshold.

Hans karriere, som har ført ham fra Egypten til klubber i Schweiz, Italien og England, har været præget af en konstant opadgående kurve, som kulminerede i en stjernestatus i Premier League, hvor han har vundet adskillige gyldne støvler for at være ligaens topscorer.

Salahs bidrag til Liverpool har været monumental, idet han har spillet en central rolle i klubbens succes, herunder Champions League-sejren i 2019 og klubbens første Premier League-titel i 30 år i 2020.

Hans evne til at levere spektakulære præstationer i afgørende kampe har ikke kun cementeret hans status som en af verdens bedste angribere, men også som en spiller med en sjælden evne til at inspirere sit hold til sejr under pres. Uden for banen er Salah kendt for sin ydmyghed, filantropi og som en kulturel ambassadør for Egypten, hvilket har gjort ham til en elsket figur langt ud over fodboldverdenen.

12. Robert Lewandowski (Barcelona): 12 point

Robert Lewandowski er bredt anerkendt som en af de mest dødbringende angribere i sin generation, og hans karriere har placeret ham blandt nogle af fodboldhistoriens mest målscorende legender. Hans rejse fra de polske ligaer til at blive en global stjerne omfatter succesfulde perioder hos Borussia Dortmund og Bayern München, før han skiftede til FC Barcelona.

Lewandowskis målfarlighed, tekniske færdigheder, og evnen til at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, har gjort ham til en konstant trussel mod modstandernes forsvar. Hans utrolige evne til at score mål under forskellige forhold, herunder både i åbent spil og på dødbolde, har vundet ham utallige individuelle priser, herunder flere titler som Bundesligaens topscorer.

Lewandowski er også kernen på det polske landshold, hvor han har fungeret som anfører og inspirationskilde. Hans lederskab på og uden for banen har været afgørende for Polens internationale kampe og kvalifikationer til store turneringer.

Uden for banen er Lewandowski kendt for sin professionalisme, dedikation til træning og kost, som har hjulpet ham med at opretholde et elitepræstationsniveau gennem hele sin karriere. Hans bidrag til fodbolden strækker sig ud over de utallige mål; det er også historien om en spillers uophørlige stræben efter at overgå sig selv og sætte nye standarder for excellence i sporten.

13. Yassine Bounou (Al Hilal): 10 point

Yassine Bounou, ofte kendt som “Bono,” er en marokkansk fodboldspiller, der har etableret sig som en af de førende målmænd i international fodbold. Bounous karriere har taget ham fra det afrikanske kontinent til Europa, hvor han har spillet for flere klubber, mest bemærkelsesværdigt for Sevilla, hvor han spillede en nøglerolle i holdets succes. Bounou er kendt for sine tekniske færdigheder, herunder sit fremragende fodarbejde og evnen til at håndtere bolden under pres, hvilket gør ham til en moderne målmand, der kan bidrage til holdets spilopbygning.

På det internationale plan har Bounou repræsenteret det marokkanske landshold med stor stolthed og har været en nøglespiller i deres deltagelse i store turneringer som African Nations Cup og VM. Bounous karriere er et testamente til hans hårdtarbejdende natur og dedikation, hvilket gør ham til et forbillede for unge spillere i Marokko og en værdifuld aktør for sit klubhold og landshold.

14. İlkay Gündoğan (Barcelona): 8 point

İlkay Gündoğan er en fremtrædende figur i international fodbold, kendt for sin intelligens på midtbanen og sin alsidighed som spiller. Med tyrkiske rødder, men opvokset i Tyskland, repræsenterer Gündoğan det tyske landshold og har haft en fremtrædende karriere i klubber som Borussia Dortmund og Manchester City.

Under ledelse af trænere som Jürgen Klopp og Pep Guardiola har Gündoğan udviklet sig til en af de mest teknisk dygtige og taktisk opmærksomme midtbanespillere i verden. Hans evne til at kontrollere tempoet i spillet, præcisionen i hans pasningsspil og hans bidrag til både forsvars- og angrebsspillet gør ham til en værdifuld ressource for ethvert hold.

Udover sit bidrag på banen er Gündoğan også anerkendt for sit lederskab og sin indflydelse i omklædningsrummet. Hans karriere har været præget af flere højdepunkter, herunder adskillige Premier League-titler med Manchester City. Gündoğans engagement på og uden for banen, kombineret med hans fodboldintelligens, gør ham til et eksempel på den moderne fodboldspillers alsidighed og betydning.

15. Emiliano Martínez (Aston Villa): 7 point

Emiliano Martínez har etableret sig som en af de mest pålidelige målmænd i fodboldverdenen. Efter at have tilbragt sine tidlige år i Arsenal’s fodboldsystem, hvor han kæmpede for regelmæssig førsteholdsfodbold, fandt Martínez sin form og selvtillid efter en række lån til forskellige klubber. Hans karriere tog en markant vending, da han skiftede til Aston Villa i 2020, hvor hans imponerende præstationer hurtigt gjorde ham til en nøglespiller og fanfavorit.

Martínez er kendt som en ekstraordinær skudstopper, der er eminent til at bevare roen under pres, samt for hans evne til at håndtere indlæg i feltet. Hans heroiske præstationer for Argentina under Copa América i 2021, hvor han spillede en nøglerolle i landets triumf, cementerede hans status som en af verdens bedste målmænd. Martínez’ rejse fra usikker backup til en afgørende faktor på den største internationale fodboldscene er en inspirerende historie om vedholdenhed, hårdt arbejde og udviklingen af mental styrke.

16. Karim Benzema (Al-Ittihad): 6 point

Karim Benzema, født den 19. december 1987 i Lyon, Frankrig, er en af sin generations mest talentfulde og produktive angribere. Med en karriere, der strækker sig over flere årtier på topniveau, har Benzema cementeret sin status som en legendarisk figur i både den franske og den internationale fodboldverden. Han startede sin professionelle karriere hos Lyon, hvor han hurtigt gjorde sig bemærket med sin målfarlighed, hvilket førte til en overgang til Real Madrid i 2009.

Hos den spanske gigant udviklede Benzema sig til en af verdens mest frygtede angribere, kendt for sin tekniske dygtighed, intelligente spilforståelse og evne til at score mål under pres. Udover at vinde adskillige La Liga-titler og Champions League-trofæer har Benzema også haft en bemærkelsesværdig karriere på det franske landshold, selvom hans internationale karriere har haft sine op- og nedture. Benzemas bidrag til fodbolden anerkendes ikke kun gennem hans imponerende måltal, men også gennem hans evne til at skabe muligheder for sine holdkammerater, hvilket gør ham til en af de mest komplette angribere i moderne fodbold.

17. Khvicha Kvaratskhelia (Napoli): 6 point

Khvicha Kvaratskhelia, ofte kaldet “Kvara” blandt fans og medier, er en georgisk professionel fodboldspiller, der har gjort sig bemærket på den internationale scene med sin bemærkelsesværdige teknik, hastighed og målfarlighed. Født den 12. februar 2001 i Tbilisi, Georgien, begyndte Kvaratskhelia sin professionelle karriere i hjemlandet, før han flyttede til Rusland og senere til Napoli i Serie A, hvor han virkelig begyndte at skinne. Kvaratskhelias evne til at drible forbi forsvarere med lethed og hans evne til at score fra forskellige positioner på banen har gjort ham til en nøglespiller for både sin klub og det georgiske landshold.

Hans spillestil, der kombinerer teknisk finesse med fysisk styrke, har gjort ham til en af de mest spændende unge talenter i europæisk fodbold. Kvaratskhelias indflydelse på banen er ikke kun begrænset til hans offensive bidrag; hans arbejdsindsats og evne til at presse modstanderen højt på banen er også værdsat af trænere og medspillere. Med sin fortsatte udvikling og præstationer på højeste niveau er Kvaratskhelia bestemt en spiller at holde øje med i de kommende år.

18. Jude Bellingham (Real Madrid): 5 point

Jude Bellinghams kometkarriere har været intet mindre end spektakulær. Efter en enestående sæson med Borussia Dortmund, der indbragte ham titlen som Bundesligaens spiller i 2022/23-sæsonen, skiftede Bellingham til Real Madrid for 103 millioner euro

I Real Madrid har Bellingham hurtigt tilpasset sig La Liga og leveret bemærkelsesværdige præstationer, der har vundet bred anerkendelse. Bellinghams evne til at bidrage til både det defensive og offensive spil, samt hans talent for at score afgørende mål, har gjort ham til en uundværlig del af holdet.

Ud over hans klubbedrifter har Bellingham også gjort væsentlige fremskridt på den internationale scene. Som engelsk landsholdsspiller har han vist, hvorfor han anses for at være et af verdens bedste unge talenter. Hans præstationer har ikke kun hjulpet med at konsolidere hans position inden for landsholdet, men har også bidraget til hans omdømme som en spiller, der kan gøre en forskel i de største øjeblikke.

Bellinghams rejse fra Birmingham City, gennem Borussia Dortmund, og nu til Real Madrid, fremhæver en karrierebane, der har set ham stige til toppen af fodboldverdenen. Hans skifte til Real Madrid har givet ham en ny platform til at vise sit talent, og han har grebet denne mulighed med begge fødder ved at levere præstationer, der taler til hans kvalitet, modenhed og potentiale til at blive en af de førende figurer i fodbolden i de kommende år.

19. Harry Kane (Bayern München): 4 point

Harry Kanes skifte til Bayern München i august 2023 markerede en markant forandring i hans allerede strålende karriere. Efter at have tilbragt næsten to årtier hos Tottenham, havde Kane etableret sig som en af de bedste angribere i Premier League og han blev Spurs’ all time topscorer med 280 mål i alle turneringer. Hans skifte til Bayern München medførte derfor store forventninger, men Kane har ikke skuffet og fortsætter med at demonstrere sin målfarlighed i Bundesligaen.

I 2023/2024-sæsonen har Kane vist sine exceptionelle evner som målscorer og scoret et imponerende antal mål, der har været afgørende for Bayern München. Hans præstationer har ikke kun gjort ham populær hos Bayern-fansene, men har også givet ham adskillige anerkendelser, herunder flere priser som månedens spiller i Bayern.

Kanes tilpasning til Bundesligaen har været problemfri, hvilket viser hans kvalitet og alsidighed som angriber. Hans evne til at finde vej til netmaskerne i en ny liga cementerer yderligere hans status som en af verdens bedste angribere.

20. Lautaro Martínez (Inter): 4 point

Lautaro Martínez har virkelig sat sit præg på både Serie A og Champions League for Inter. Hans målinstinkt har været i verdensklasse, og han har været en af nøglespillerne i Inters angreb. Men det er ikke kun antallet af mål, der har imponeret. Det er også tidspunkterne og vigtigheden af disse mål. For eksempel var det Martínez, der sikrede Inter en plads i Champions League-finalen – en bedrift klubben ikke havde opnået siden 2010 – ved at score det afgørende mål i semifinalen mod byrivalerne Milan.

Martínez er også en arbejdshest på banen, hvilket understreger hans betydning langt ud over de mål, han scorer. Hans bidrag til holdets defensive arbejde, hans evne til at holde på bolden og skabe plads for sine holdkammerater, samt hans utrættelige indsats hver eneste kamp, har været uundværlige for Inter både i de hjemlige og europæiske konkurrencer.

Den argentinske angribers præstationer denne sæson har yderligere cementeret hans position som en af de mest spændende og dynamiske angribere i fodboldverdenen. Hans fortsatte udvikling og konsekvente præstationer har ikke kun glædet Inter-fans, men har også begejstret fodboldfans verden over.

21. Antoine Griezmann (Atlético Madrid): 4 point

Antoine Griezmanns indflydelse på Atletico Madrid er uomtvistelig, og han skrev sig ind i historiebøgerne som klubbens topscorer gennem tiderne med sit 174. mål, hvilket overgik den tidligere rekord sat af Luis Aragones. Denne præstation er et testamente til hans formidable evner på banen og hans evne til at vinde tilhængernes hjerter tilbage efter en periode med modstand, særligt efter hans tid i Barcelona.

Griezmann har også haft en imponerende statistik i 2023/2024-sæsonen med Atletico Madrid, hvor han indtil videre har spillet 38 kampe, scoret 19 mål og lavet 7 assists. Disse tal viser, at Griezmann ikke kun er en solid målscorer. Han er også essentiel i det opbyggende spil og hans mange assists bekræfter hans rolle som en central figur i Atletico Madrids angreb.

Hans karriere og bidrag til fransk fodbold kan heller ikke undervurderes. Med over 120 landskampe og 44 mål for det franske landshold har Griezmann etableret sig som en af Frankrigs mest ikoniske fodboldspillere, og han var en afgørende nøglespiller for Frankrig under VM i både 2018 og 2022.

Griezmanns fodboldrejse begyndte i hans ungdomsår i Frankrig, og hans tidlige karriere hos Real Sociedad i Spanien banede vejen for hans senere succeser. Hans utrættelige arbejdsetik, alsidighed på banen og bemærkelsesværdige fodboldintelligens, har været afgørende for hans evne til at opnå succes på højeste niveau i både klub- og international fodbold.

Gennem sin karriere har Griezmann bevist, at han er mere end bare en dygtig fodboldspiller; han er en spiller, der konstant bryder barrierer og sætter nye standarder. Hans evne til at vende tilbage til Atletico Madrid og genetablere sig som en af de mest elskede figurer i klubben viser hans karakter og dedikation til spillet.

22. Kim Min-jae (Bayern München): 3 point

Kim Min-jaes sæson har været intet mindre end enestående. Hans præstationer har placeret ham i den absolutte verdenselite, samtidigt med at han har ændret opfattelsen af asiatiske forsvarsspillere på den globale scene.

Efter en succesfuld sæson i Napoli, hvor han spillede en afgørende rolle i at sikre deres første Serie A-titel siden 1990, skiftede Kim til Bayern München i sommeren 2023. Hans kompetencer blev bevist til fulde i Italien, hvor han blev anerkendt for at vinde 63% af sine dueller og for at lave flest fremadrettede pasninger i Europas top fem ligaer i løbet af 2022/23-sæsonen. Hans ekstraordinære afleveringsnøjagtighed og evne til at holde på bolden gjorde ham til et ønskekøb i Bayern München.

Bayern München bød Kim velkommen med en femårig kontrakt, et bevis på hans voksende omdømme som en af de mest formidable centrale forsvarsspillere i europæisk fodbold lige nu. Med sine 188 centimeter, har Kim ikke kun fået ros for sin fysik og tacklinger, men også for hans enestående positionsevne og boldhåndtering, hvilket har ført til sammenligninger med forsvarslegender som Jaap Stam. Hans overgang til Bayern har været ganske problemfri, og han er lynhurtigt blevet en fast bestanddel af deres forsvar.

Kims nominering til Ballon d’Or i 2023, en sjælden bedrift for en forsvarsspiller og især for en asiatisk centerback, markerer en væsentlig milepæl. Det afspejler ikke kun hans individuelle brillans, men også nedbrydningen af stereotyper om asiatiske fodboldspillere i Europa. Spillere som Son Heung-min og Kaoru Mitoma har tidligere udfordret disse opfattelser som angribere, og nu gør Kim Min-jae det samme for forsvarsspillere. Hans rejse fra Sydkorea til Europa og hans succeser med Napoli og nu Bayern München, baner vejen for fremtidige generationer af asiatiske fodboldspillere til at drømme stort og sigte mod Europas top ligaer.

23. André Onana (Manchester United): 2 point

André Onana’s første sæson hos Manchester United har været markant, idet han hurtigt har etableret sig som en nøglespiller for klubben. Med sin ankomst i juli 2023, blev Onana genforenet med Erik ten Hag, samt medspillerne Lisandro Martinez og Antony, med hvem han tidligere havde haft succes med i Ajax.

Gennem sæsonen har Onana gjort sig bemærket med flere vigtige redninger, som har bidraget til holdets succes i både Premier League og FA Cuppen. Hans præstationer er også blevet anerkendt uden for banen, hvor han blandt andet har været nomineret til Save of the Month i Premier League.

Onanas rejse fra Samuel Eto’o Academy til La Masia, og senere til Ajax, er et testamente til hans udvikling og tilpasningsevne. Efter et kort ophold i Inter, hvor han også havde succes, har hans skifte til Manchester United ikke kun markeret et nyt kapitel i hans karriere, men også genforenet ham med tidligere holdkammerater og bekræftet hans status som en af de mest lovende målmænd i moderne fodbold.

Onanas sæson med Manchester United har således understreget hans tekniske dygtighed, lederevner og evne til at præstere under pres, hvilket gør ham til en uvurderlig ressource for klubben i jagten på succes både nationalt og internationalt.

24. Bukayo Saka (Arsenal): 1 point

Bukayo Saka, født den 5. september 2001 i London, England, har hurtigt etableret sig som en af de mest lovende unge talenter i engelsk fodbold. Hans opstigning til stjernestatus er sket i Arsenal, hvor han har udviklet sig fra akademiets rækker til at blive en afgørende spiller for førsteholdet. Saka’s alsidighed har gjort ham i stand til at spille i flere positioner på banen, herunder som back, kantspiller og angriber, hvilket understreger hans tekniske dygtighed og taktiske forståelse af spillet.

Kendt for sin hurtighed, driblinger og evne til at levere skarpe indlæg samt mål fra distancen, har Saka spillet en central rolle i Arsenals angrebsspil. Han er også blevet en nøglespiller for det engelske landshold, hvor hans præstationer har bidraget til holdets succes i store turneringer. Sakas arbejdsetik på banen, kombineret med hans ydmyge natur udenfor, har gjort ham til en absolut fanfavorit.

Til trods for sin unge alder har Saka allerede vist en imponerende modenhed og beslutsomhed, især i pressede situationer, hvilket lover godt for hans fremtidige karriere. Med sit kontinuerlige hårde arbejde og dedikation til forbedring er Bukayo Saka sat til at blive en af de førende figurer i engelsk og international fodbold i de kommende år.

25. Joško Gvardiol (Manchester City): 1 point

Joško Gvardiol har på rekordtid cementeret sin status som en af de mest lovende forsvarsspillere i sin generation. Efter en succesfuld periode hos Dinamo Zagreb, hvor han vandt to liga-titler og den kroatiske pokal, flyttede Gvardiol til RB Leipzig i 2021. Hos Leipzig forstærkede han sit ry som en forsvarsspiller i verdensklasse, ved at vinde to DFB-pokaler og spille en nøglerolle i holdets Champions League-kampagner.

I august 2023 skiftede Gvardiol til Manchester City for 77 millioner pund, hvilket gjorde ham til den næstdyreste forsvarsspiller i fodboldhistorien. Han er anerkendt for sin fysiske styrke, eminente positionsevne, og evne til at åbne spillet fremad og hans styrke i mand-til-mand duellerne har gjort ham til en uvurderlig del af holdets forsvar. Gvardiol er også blevet rost for sin modenhed og spillestil, som har vundet ham tilnavnet “Lille Pep”, en hyldest til hans evner på midtbanen før han blev omskolet til forsvarsspiller.