Hvornår skal min bil synes? Dette kan du få svar på her

19. marts 2024

Hvis din bil skal være lovlig, så skal den indimellem til syn.

Men hvornår skal din bil egentlig synes? Du kan her læse nærmere omkring regler for bilsyn.

Førstegangssyn

Ifølge loven skal personbiler, varebiler og motorcykler, der vejer mindre end 3.500 kg, synes første gang senest fire år efter første indregistrering. Herefter skal de synes hvert andet år, indtil de er syv år gamle. Efter det skal de synes hvert år. For køretøjer, der vejer mere end 3.500 kg, skal de synes første gang senest to år efter første indregistrering og derefter hvert år. Hvornår skal min bil synes? Hvis du ønsker at vide mere om bilsyn, kan du finde ydereligere information online, såsom om indkaldelsestid, køretøjstyper og registrering.

Har du købt en brugt bil?

Det er vigtigt at bemærke, at bilens første indregistreringsdato er afgørende for, hvornår den skal synes første gang. Dette betyder, at hvis du køber en brugt bil, der allerede er et par år gammel, kan du muligvis få behov for at få den synet hurtigere, end hvis du havde købt den ny.

Hvornår skal min bil synes? Dette altså vigtigt at være opmærksom på. Hvis ikke bilen synes til tiden, vil det have konsekvenser. Du vil risikere at få en bøde og i sidste ende at få bilen afmeldt af myndighederne. Derfor er det vigtigt at følge lovens krav og sørge for, at din bil synes til tiden.

Find en autoriseret synshal

Når din bil skal synes, skal du sørge for at kontakte et godkendt synsværksted, hvor den vil blive gennemgået af en autoriseret synsmand. Synsmanden vil tjekke bilens sikkerhedsmæssige og miljømæssige tilstand for at sikre, at den opfylder lovens krav. Hvis din bil består synet, får du en synsrapport, og bilen bliver forsynet med en synsattest, som skal opbevares i bilen og fremvises ved eventuel kontrol.