Mangler Danmark en fremtidig dansk superstjerne som Norges Haaland og Sveriges Isak?

14. marts 2024

I Norge har de Erling Braut Haaland og i Sverige har de Alexander Isak. Hvem har Danmark?

Både Haaland og Isak er allerede store stjerner i deres hjemlande og i deres Premiere League klubber. Herhjemme har vi mange stjerner, bare ikke lige i den aldersgruppe. Herunder får du et bud på tre mulige arvtagere til Simon Kjær, Christian Eriksen og Kasper Schmeichel.

Norges stjerne Erling Braut Haaland

I Norge er de enige om at Haaland er deres nye superstjerne. De elsker ham. Erling Braut Haaland blev født en sommerdag i år 2000. Siden da har fodbolden været hans foretrukne legetøj. Han spiller som angriber på det norske landshold og i Premiere League klubben, Manchester City.

Erling Braut Haaland er søn af legenden Alf-Inge Håland og blev faktisk født i Leeds, mens hans far spillede for Leeds United.

Sveriges stjerne Alexander Isak

I Sverige er det Isak som har vundet alles hjerter. Alexander Isak blev født i september, året før Norges stjerne Erling Braut Haaland. Lige som Norges stjerne Erling Braut Haaland fangede han allerede som barn interessen for fodbold. Han spiller som angriber på det svenske landshold og i Premiere League klubben, Newcastle United. Er man i tvivl om Isaks stjernestatus, kan man tjekke odds på ham, eller de kampe han spiller i. Der er altid gode odds bonus på kampe hvor Isak spiller med.

Der er mange danske spillere i udlandet

Det er ikke fordi Danmark ikke har dygtige og talentfulde spillere i udlandet. I skrivende stund er der 262 spillere med dansk pas, som spiller uden for landets grænser. Vi har mange spillere i Premiere League klubber og alle mulig andre steder. Blandt de mange spillere, er der naturligvis også yngre spillere.

I generationen før Haaland og Isak, kan vi bryste os af spillere som Simon Kjær, Christian Eriksen og Kasper Schmeichel, bare for at nævne nogen. Vi har også yngre spillere. Der er helt sikkert også talenter iblandt. Men en ægte superstjerne som Haaland eller Isak, er det svært at få øje på lige i øjeblikket. Rasmus Højlund, Jonas Older Vind og Victor Bernth Kristiansen er tre af de bedste bud på en dansk stjernespiller i den yngre generation.

Danmarks unge talenter

Vi har naturligvis unge talentfulde spillere herhjemme. Rasmus Højlund, Jonas Older Vind og Victor Bernth Kristiansen er tre af de unge spillere som spiller på det danske fodboldlandshold og som har karriere i udlandet.

Rasmus Højlund
Rasmus Højlund er en helt ung spiller. Han er født i februar i 2003. Trods sin unge alder er han ikke et ubeskrevet blad. Rasmus Højlund spiller som angriber på det danske landshold og i Premiere League klubben, Manchester United. Han er helt sikkert et oplagt bud på en fremtidig national stjerne.

Jonas Older Vind
Jonas Vind spiller som angriber på det danske landshold og i Wolfsburg i den tyske Bundesliga. Han gør sig bemærket begge steder og er derfor endnu et godt bud på en kommende superstjerne i dansk fodbold.

Jonas Older Vind er født i februar i 1999. han startede sin fodbold karriere i FC København.

Victor Bernth Kristiansen
Victor Kristiansen er et godt bud på en dansk superstjerne. Om han når de samme højder som norske Haaland og svenske Isak, vil tiden vise. Victor Kristiansen er født i december 2002.

Victor Bernth Kristiansen slår til dagligt sine folder i den italienske fodboldklub Bologna. Oprindeligt kom han, lige som Jonas Older Vind, fra FC København. Han er forsvarsspiller på det danske fodboldlandshold.

Stjernestatus

At spille på det danske landshold er naturligvis imponerende, og på sin vis allerede berettiget til stjernestatus. Men selv om både Rasmus Højlund, Jonas Older Vind og Victor Bernth Kristiansen, spiller på det danske landshold og udmærker sig i deres respektive klubber, har de stadig ikke samme nationale status, som Haaland og Isak, har i deres hjemlande.