Giv dine dæk ekstra liv

8. december 2023

Har du oplevet en punktering og overvejer nu at skifte dine dæk ud?

Dæk, der ikke får skader, har i udgangspunktet ganske lang levetid, og mange gange er det muligt at få lappet dækket, så du igen kan køre rundt – uden du behøver skifte det ud. Det er nemlig også sådan, at bildæk gerne skal skiftes samtidigt, så skifter du først et, vil de andre ret automatisk følge med.

Du kan læse meget mere om dæklapning lige her: https://www.autopartner.dk/vi-tilbyder/daek-og-faelge/punktering-og-daeklapning/.

Det kan også være, det kan give dig et lidt bedre overblik over, hvordan den slags fungerer. Det er altid rart at kunne bruge sit lokale værksted, men punkteringer kommer sjældent på et godt tidspunkt, så der er en vis risiko for, at du befinder dig andre steder i landet. I stedet kan du søge til samme kæde, som du er vant til – så ved du, at kvaliteten og servicen er tilsvarende.

Gør dit bedste for at undgå punkteringer

Nogle gange skyldes en punktering sort uheld – andre gange kunne den måske faktisk have været undgået. Hvornår har du sidst tjekket dæktrykket i din bil? Et dæktryk, der er for højt, kan betyde, at der nemmere sker punkteringer – og det samme kan et, der er for lavt. Sørg derfor for at inspicere dæktrykket en gang imellem, så du i hvert fald kan forebygge punkteringer på den måde. Det er generelt anbefalet at tage sig godt af sine dæk, før man kører på dem.

Der er forskel på, hvad det koster at få nogle til at reparere et dæk. Der er naturligvis højere omkostninger, hvis dækkes skal skiftes komplet, end hvis der blot er tale om en reparation, og det vil være op til værkstedet at vurdere, hvad der er behov for – så du ikke risikerer at blive sendt tilbage på vejene med et dæk, der ikke er sikkert at køre på.