Hvem er historiens bedste fodboldspiller?

21. august 2023

Det er et spørgsmål som fodboldfans ret ofte stiller, og de fleste gange er svaret Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo.

Specielt den yngre generation har svært ved at komme uden om de to superstjerner, der har domineret fodbolden igennem det seneste årti, og har det derfor med at overse alle spillere, der var aktive før deres tid. For dem der er lidt ældre, er der sikkert flere navne der kommer på banen såsom Maradona og Pelé.

Pelé

Alle lister som denne har Pelé med, og det er med god grund. Som meget ung mand var han nemlig med til at føre Brasilien til landets første VM-titel nogensinde i 1958, og det skulle vise sig at blive starten på en fantastisk fodboldkarriere, hvor han som den eneste spiller nogensinde formåede at vinde VM tre gange.

Til dagligt tørnede han ud for den brasilianske storklub Santos, hvor han ifølge dr.dk scorede ufattelige 643 i 659 kampe. Han står skrevet i Guinness Rekordbog som den mest scorende fodboldspiller nogensinde med i alt 1289 mål fordelt på klub- og landshold, hvoraf mange dog blev scoret i venskabskampe. De utrolige tal er med til at understrege hans enorme betydning for fodbolden.

Diego Maradona

Spørger man argentinerne er de ikke i tvivl om at Maradona er større end Pelé. Ifølge dem var han en bedre spiller, og det er da også et faktum, at han ene mand kan tilskrives æren for Argentinas VM-titel. I 1986, scorede Maradona nemlig århundredets mål, da han mod England i semifinalen tog turen fra midten af banen og løb ned og scorede. Det var desuden i samme kamp at han scorede et andet af fodboldens mest ikoniske mål, hvilket blev døbt ”Guds hånd”, da han brugte hånden til at score.

Den var nok ikke gået med nutidens VAR-systemer, men i 1986 gik den direkte ind i hjertet på argentinerne, der den dag i dag forguder den kontroversielle legende, der også var en stor stjerne i Napoli, som han førte til klubbens to første mesterskaber.

Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi

Sidst men ikke mindst har vi opgøret mellem Ronaldo og Messi, der er genstand for konstant sammenligning. De har begge vundet utallige trofæer og også mange flere end både Pelé og Maradona. Derudover bliver de bare ved med at score, og deres kontinuitet adskiller dem således fra alle andre. Begge snitter nemt mere end 50 mål per sæson, og specielt Ronaldo har udviklet en unik målscoringsevne, og han er da også den mest scorende spiller nogensinde i Champions League.

Spørger man fodboldeksperter og bookmakere der tilbyder spil på sport, har Ronaldo og Messi også oftest favoritværdigheden, når det kommer til topscorertitlen. Mange mener dog at Messi der på mange måder minder om Maradona i spillestilen er en bedre fodboldspiller. Han er også et par år yngre end portugiseren, så meget kan nå at ændre sig i forhold til måltotalen. Messi betragtes af mange som den bedste spiller nogensinde, men der er også dem der kritiserer hans manglende trofæer med det argentinske landshold.

Sidste år kunne indkast.dk skrive om en kæmpe afstemning, der var blevet afholdt i det internationale medie SPORTbible. Her mente 44% at Messi var den bedste, mens 36 % stemte på Cristiano Ronaldo. 15 % valgte Pele mens kun 5 % havde Maradona som deres mand. Sandheden er dog at vi aldrig får et klart svar, for der vil altid være delte meninger omkring hvem, der er den bedste, og fodbolsfans kommer sandsynligvis til at diskutere dette emne til evighed.