Padel-tennis – derfor skal du have det rigtige udstyr

9. maj 2023

Padel-tennis er en af de mest voksende sportsgrene de senere år. Den er efterhånden let tilgængelig, ikke bare i de store byer, men ud over hele landet.

Det er en sportsgren hvor alle kan være med, begynder som øvet og ung som gammel. Der er flere grunde til at det er blevet populært at spille padel-tennis. Måden hele spillet og banen er bygget op på, gør at det er hurtigt at lære, og mange synes der er større underholdningsværdi end en løbetur i skoven.

En anden ting, der har gjort sporten så populær, er at det ikke kræver ret meget at give sig i kast med padel-tennis. Som sagt findes padelbaner og padelcentre efterhånden i hele landet, men ud over det kræver sporten ikke at man investerer stort i udstyr og lignende. I de fleste padelcentre stilles bolde og bat til rådighed som lån eller leje, og så møder man ellers bare op i sportstøj og et par løbesko.

Eget udstyr anbefales

Alligevel kan det give rigtig god mening at investere i sit eget padel-tennis udstyr. Første gang man spiller giver det dog rigtig god mening at låne, til man finder ud af om man overhovedet synes om sporten. Begynder man at spille lidt oftere, bør du investere i dit eget udstyr. Hvor ofte man skal spille før det giver mening, er nok lidt individuelt. Spiller du 2 gange i året går det fint an med låne udstyr, men spiller du et par gange i måneden eller mere, bør du helt sikkert have sit eget udstyr.

Hvad er fordelen ved eget udstyr?

Padel-tennissko

Der er store fordele ved at investere i et par padel-tennissko. Selv om man ikke låner skoene i et padelcenter, men møder op i sine egne løbesko, kan der være fordele ved at købe et par deciderede padel-tennissko. Padel-tennis sko er nemlig udviklet til at kunne stå fast på det kunstgræs lignende underlag der spilles på, samtidig med at der er lidt ”glid” på vej hen mod en bold. Derudover giver disse sko rigtig god støtte til ankler, der mindsker risikoen for skader ved vrid og pludselige retningsskift betydeligt.

Sålen i et par padel-tennis sko er også designet til at give optimal stødabsorbering ved spring og løb, og så er hele skoen ventileret så fødderne belastes mindst muligt, og dermed holdes friske længst muligt

Padelbat

Selve padelbattet er også en væsentlig ting at får styr på. Her skal du nok have spillet et par gange for at finde ud af hvad din spillestil er, og dermed hvilket padelbat der passer bedst til dig. Der er forskel på, hvilket bat man skal have, alt efter om man spiller aggressivt, kontrolleret eller en kombination. Ud over det er der også forskel på hvilket bat der anbefales til en begynder eller anden øvet spiller. Lær meget mere om padelbat i denne padel bat guide.