Sådan laver du et godt fodboldspiller CV

4. april 2023

Det at arbejde som fodboldspiller er rigtig mange drenge og pigers drøm, og hvis du læser denne her artikel, kan det være, at du arbejder som fodboldspiller.

Der er rigtig mange, der spiller det i deres fritid, men der er også nogen, der bliver betalt i større eller mindre skala for at spille i en klub.

De helt store fodboldspillere tjener rigtig, rigtig mange penge, og det er desværre de færreste, der når dertil. Dog kan det være, at du spiller professionel fodbold enten fuldtid eller ved siden af et andet job.

I sådan en situation kan det være rigtig godt at vide, hvordan du søger et job i en anden klub. Dog fungerer det sjældent sådan, at en fodboldklub slår en stilling op omkring, at de ønsker sig en ny målmand. Det er i stedet for noget, der sker mere internt, hvor den enkelte klub er ude og se andre klubber spille og så på den måde tiltrække spillere til klubben.

Hvad skal et CV som fodboldspiller indeholde?

Som nævnt er det ikke ofte, at du som fodboldspiller skal sende dit CV til en klub. Dog kan man se på CV’et, som en form for historisk over din tid som fodboldspiller. Det er her, at du skal skrive de klubber du har spillet for, hvilken position du har spillet osv. Det kan også være en god ide at skrive noget kort statistik over din tid.

Det kan være en fordel, hvis du har haft rigtig meget spilletid i din nuværende eller gamle klub, hvis du har haft en høj redningsprocent som målmand eller noget helt tredje. Det handler om at fremhæve nogle af dine bedste egenskaber som fodboldspiller i det CV.

Ofte vil man i et CV også skulle skrive uddannelse og tidligere joberfaring. Det kan godt virke en smule ligegyldigt i denne her sammenhæng, da det er de færreste klubber, der går op i, om du har gået i gymnasiet eller ej.

De fleste vil også være ligeglade med, om du har arbejdet som pædagogmedhjælper for et år siden. De går kun op i, hvad du kan som fodboldspiller, og hvor meget erfaring du har på banen og i aktiv spilletid.

Det kan være en god ide at skrive både dit navn, nuværende klub og alder i dit CV. De fleste vil også kunne tilføje et billede på, så klubben også bare lige kan se dig. Det kan jo være, at de kan genkende dit ansigt eller navn fra tidligere, hvis de har haft øje på dig. Det kan derfor være en fordel, hvis de har hørt godt om dig forud for, at du har sendt dem dit CV.

Du bør i høj grad fokusere på at skrive de særlige egenskaber, du har som fodboldspiller. Det kan være, at du er særlig god på en vis position, eller at du ofte er meget inde over den taktik, I spiller efter.

Hvordan skal et CV se ud?

Der er mange måder, som et CV kan se ud som. Dog er det altid en god ide at lave det i et flot layout, da det virker mere professionelt. Et lille tip til dig der ikke er særlig grafisk, så kan du bruge nogle gode online CV skabeloner.

Det gør det ekstra nemt for dig at lave et CV, der er nemt for en kommende arbejdsgiver at læse. Det bliver sat op på den helt rigtige måde, og det eneste du skal gøre er at indtaste alle de oplysninger, du normalt ville skrive på dit CV. Så bliver skabelonen helt automatisk udfyldt trin for trin, og så er den klar til at blive sendt afsted.

Det er vigtigt ikke at lave CV’et for langt, og en hovedregel er, at det skal være knap 1-2 sider. Sørg for kun at skrive relevant information på, så du ikke spilder nogens tid med ligegyldig information, der alligevel ikke øger dine chancer.