Udendørs træning til vinter – husk det rigtige træningstøj

20. oktober 2022

Bare fordi temperaturen falder udenfor, betyder det ikke, at du skal droppe din gode træningsrutiner.

Faktisk er der masser af gode grunde til at holde din træning ved lige hen over vinteren. Men før du går ud af døren, er det vigtigt du sørger for, at du har det rigtige træningstøj på, så du kan holde dig varm og komfortabel. Her er, hvad du har brug for til en god udendørs vintertræning.

Det første du skal have styr på er dit baselayer tøj til vintertræningen. Et baselayer er et stykke tøj, der bæres tæt på huden. Det er normalt lavet af et syntetisk materiale som f.eks. polyester. Formålet med et baselayer er at transportere fugt væk fra huden, så kroppen holdes tør og behagelig. Baselayer fås i forskellige vægtklasser, afhængigt af det ønskede isoleringsniveau. Generelt er lettere baselayer bedst egnet til aktive aktiviteter, mens tungere vægte er mere velegnede til opgaver, der kræver mindre bevægelse. Når du vælger et baselayer, er det også vigtigt at overveje det klima, som det skal bæres i. F.eks. vil baselayer, der er beregnet til koldt vejr, typisk være fremstillet af tykkere materialer end dem, der er beregnet til mildere forhold. Ved at vælge det rigtige baselayer kan du hjælpe med at holde din krop varm og tør, når du træner udendørs om vinteren.

Husk flere lag træningstøj

Dernæst skal du sørge for, at du har det rigtige tøj, der holder dig varm. Mange mennesker begår den fejl at klæde sig for meget på, når de træner i koldt vejr, men det kan faktisk føre til overophedning og sved. Tag i stedet tøj på i lag, som du kan tage af, når du begynder at føle dig for varm. Udover dit baselayer som vi netop har beskrevet, så bør du bære et mellemlag af fleece eller uld og et ydre lag af vindafvisende materialer vil hjælpe dig med at regulere din kropstemperatur, mens du sveder. Og glem ikke en hue og handsker – dit hoved og dine hænger er særligt sårbare over for kulde.

Husk i øvrigt på at det vigtigt at holde sig hydreret, når du træner i alt slags vejr, men det er især vigtigt i koldt vejr. Det skyldes, at når vi indånder kold luft, mister vores krop hurtigere fugt. Så sørg for at drikke rigeligt med vand før og under din træning.

Med det rigtige udstyr er der ingen grund til, at din træningsrutine skal lide last, bare fordi temperaturen udenfor falder! Klæd dig passende på i lag, som du kan tage af efter behov, og hold dig hydreret under hele træningen. Ved at følge disse enkle tips kan du nyde alle fordelene ved udendørs træning hele vinteren igennem!