Unge mænd bruger mest sportsbetting

6. september 2022

Nogle læsere kan måske huske en tid, hvor den eneste mulighed, der var for at vædde på sport, var at tippe en 13’er, for engang havde staten monopol på spil, og hvis man ville spille, var det hos Dansk Tipstjeneste, hvor man kunne tippe på fodboldkampe. I dag er det en helt anden sag, for nu kan man spille på snart sagt hvad som helst. Her skal vi se på, hvem det egentligt er, der bruger sportsbetting, så læs med og få mere at vide.

I sagens natur er det ikke alle, der interesserer sig lige meget for sport, og det ser man også i det virkelige liv, hvor nogle slet ikke kan få nok mens andre foretrækker at røre sig så lidt som muligt. Også når det gælder sportsbetting er det derfor mere tiltrækkende for nogle end for andre.

Hvem er det, der spiller og hvorfor?

Hvem er det så, der primært bruger sportsbetting? Undersøgelser viser, at det i høj grad er unge mænd, der vælger at gøre deres indsats og spille på VM 2022 odds eller andre store og små turneringer. Når det gælder sportsbetting er der, som vi var inde på tidligere, ikke længere kun tale om fodbold men også om tennis, golf, brydning og mange andre sportsgrene.

En af grundene til, at flertallet af brugere er yngre mænd skal sandsynligvis findes i biologien. Unge mænd er mere risikovillige end mange andre, for dengang, da vi var jægere og samlere kunne det at tage en chance betyde forskellen mellem liv og død. Hvis man ikke tog chancer, fik man intet at spise, og disse instinkter bærer vi stadig i os, selvom vi ikke længere må ud i skoven og jage vilde dyr for at få mad på bordet.

Forbud mod TV-reklamer overvejes

Sportsbetting er blevet utroligt populært, og desværre ser man i takt med den stigende popularitet også, at flere og flere kommer ud i en situation, de ikke kan styre. Derfor overvejer regeringen nu at forbyde TV-reklamer for spil umiddelbart op til visningen af kampe for at dæmme op for, at brugerne kommer ud i afhængighed.
Sådan du sikre dig

Det behøver dog ikke gå så galt, og mange kan sagtens styre det. For at være på den sikre side, kan man dog med fordel lægge en strategi for, hvordan man vil håndtere spillet, så man ikke spiller alle sine penge op og potentielt kommer på glatis. Her kan man afsætte et fast beløb til at spille for hver måned og lægge det ind i sit budget.
I virkeligheden skal man blot have sin sunde fornuft med og engang imellem stoppe op og spørge sig selv om, hvordan det går. Slutteligt bør man aldrig låne penge til betting, hverken af familiemedlemmer, venner og slet ikke af låneudbydere med høje renter og gebyrer.