Sådan skaber du et hjemmekontor, der fungerer for dig

10. marts 2022

Meget har ændret sig, siden Corona-pandemien ramte Danmark. Måske er en af de mest markante ændringer det antal mennesker, der nu arbejder hjemmefra.

For mange er dette en ny og uvant måde at arbejde på. Selv om der er mange fordele ved at arbejde hjemmefra, kan det også være en udfordring at skabe en arbejdsplads, der fungerer for dig.

I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle tips til, hvordan du kan indrette dit hjemmekontor på en måde, der gør dig produktiv og behagelig!

Skab et arbejdsrum

Det første skridt er at skabe en bestemt arbejdsplads i dit hjem. Det kan være et rum, et hjørne af et rum eller endda bare et område på køkkenbordet. Det er vigtigt, at dette rum er specifikt reserveret til arbejde, og at du ikke forsøger at arbejde fra sengen eller sofaen – det er ikke befordrende for produktiviteten! Sørg for, at dit kontor har plads nok til alle dine ejendele, herunder skrivebord, stol, computer, printer osv. Hvis du som mange har et udendørs område hvor du kan holde pause er det også vigtigt at du sørger for at holde det rent og har behagelige udendørs stole som støtter din krop.

Arbejd i ordentligt lys

Det er også vigtigt at sørge for, at dit kontor er godt oplyst og har god ventilation. Hvis det er muligt, skal du forsøge at undgå at arbejde i direkte sollys, da det kan være distraherende og give øjenbelastning. Et vindue med naturligt lys er ideelt, men hvis du ikke har et sådant, kan du overveje at bruge et skrivebordslampe.

Sørg for at du har de rette redskaber

Den sidste ting, du skal overveje, er dit arbejdsmiljø. Sørg for, at du har alt det, du har brug for, inden for rækkevidde, herunder kuglepenne, papir, telefonoplader og en skohylde. Prøv at skabe et positivt og motiverende arbejdsmiljø ved at have billeder eller planter på dit skrivebord, lytte til musik eller bruge aromaterapiolier.

Sørg for at få rent luft

At arbejde hjemmefra kan være en god måde at forbedre balancen mellem arbejde og privatliv på, men det er vigtigt at indrette dit kontor på en måde, der fungerer for dig! Ved at følge disse tips kan du skabe et produktivt og behageligt rum, hvor du kan trives!

Sørg for at holde luften ren og fri for bakterier

En af fordelene ved at arbejde hjemmefra er, at du ikke behøver at bekymre dig om bakterier og bakterier, der spreder sig på kontoret. Det betyder dog også, at du skal være mere opmærksom på at holde dit arbejdsområde rent og bakteriefrit. Sørg for, at du regelmæssigt tørrer dit skrivebord, din computer og din telefon af med desinficerende klude. Du bør også undgå at spise ved dit skrivebord og forsøge at holde dit arbejdsområde organiseret, så det er let at rengøre.

At arbejde hjemmefra kan være en god måde at forbedre balancen mellem arbejde og privatliv på – hvis det gøres rigtigt! Ved at følge disse tips kan du skabe et produktivt og behageligt rum, hvor du kan trives!