Sjove ritualer blandt fodboldfans

29. april 2021

Fodbold er en sport fuld af sjove ritualer og til dels også en smule overtro.

Måske du kender til det; Der er visse ting, du gør inden, under og efter en kamp. Her lister vi nogle af de klassiske og mest gængse ritualer. Hvem ved; Måske de matcher dine?

Tøjet der bringer held til kampen

Europa League er i fuld gang. Du er dedikeret Manchester United-fan. Selvom en platform som bet365 spår en førsteplads til klubben med deres fodbold betting og odds på 2.00, tør du ikke tro på det udfald med mindre, at du er iført den rette beklædning, når dit hold spiller. Det kan være et halstørklæde eller en t-shirt, du altid har på, når din favoritklub spiller. Det kan sågar være et par underbukser.

Kun med dette stykke tøj til at beklæde din krop, tror du på, at en sejr til dit hold er mulig. Bare rolig. Du er ikke den eneste, der har det sådan. Realiteten er den, at mange fans har et bestemt stykke tøj, som de tildeler heldgivende og overnaturlige kræfter. Uden dette stykke tøj er en sejr til favoritklubben simpelthen ikke mulig.

Den sidste nadver inden kampen

Tiden er inde. I aften skal det store slag stå. FCK spiller mod Brøndby, og det skulle da være en skam, hvis drengene fra vestegnen løb af med sejren. Står det til dig, er det helt sikkert FCK, som vinder. Og sørme så; det står jo faktisk til dig. Så længe du sørger for at spise det samme, hellige måltid, inden kampen fløjtes i gang, kan det kun blive en sejr til FCK.

Kender du til dette ritual? Det eksakte måltid, som skal indtages for, at dit hold har en chance i den forestående kamp. Mange fans har en type mad, som skal spises inden en vigtig kamp. Det kan være en ristet hotdog med det hele fra pølseboden på stadion. Nåh ja, så var det jo lige, at Brøndby Stadion gik ad nye veje og begyndte at sælge sushi. Måske det passede med dine madritualer i forbindelse med en vigtig kamp? Kun efter, at det hellige måltid er indtaget, kan der blive tale om en sejr til dit hold.

Den hellige plads under kampen

Du har glædet dig i ugevis. Finalen i den spanske La Liga skal snart stå. Det ser ud til, at Atletico Madrid kan vinde turneringen. Lige nu har klubben flest point, selvom det er lykkedes FC Barcelona at indhente Real Madrid. Meget peger altså den vej – både pointene og spillernes præstationer på banen.

Du tror dog ikke helt på det med mindre, at du indtager den faste plads i sofaen, når kampen skal spilles. Hvis du blot sidder musestille det samme sted, vinder dit hold helt sikkert. Flytter du dig og indtager en ny plads, vil det uden tvivl gå galt for holdet. Der er ligefrem begyndt at være mærker i sofaens pude efter, at du har tilbragt utallige kampe i samme stilling. Kan du nikke genkendende? Den er skam god nok. Mange fans har en bestemt plads, de skal sidde på, før deres team kan vinde. Det kan være i sofaen, på en stol eller sågar et bestemt sted på stadion. Er bagdelen ikke solidt plantet her, kan det gå galt for holdet.

Listen over pudsige ritualer blandt fodboldfans er sikkert længere. Måske det ikke er lykkedes at ramme dit ritual i skriveriet her. I så fald har du måske fået indblik i andre fans ritualer. De tre nævnte er nogle af de klassiske og gængse blandt fans verden over. Uanset hvordan vi vender og drejer det, står en ting fast; Fobold er fuld af ritualer og overtro.