De mest ikoniske fodboldstøvler gennem tiderne

14. oktober 2020

Der har været en lang række smukke (og mindre pæne) fodboldstøvler igennem tiderne. Nogle støvler har været så populære, at de er blevet båret af spillere rundt om i hele verden.

Neymar Jr. har for nyligt indgået en ny kontrakt med Puma, og hans valg af Puma fodboldstøvler er faldet på ingen ringere end den legendariske Puma King. Modellen er dog blevet moderniseret, så der er ikke tale om den model, som vi kender fra år tilbage.

Vi tillader os dog at hylde nogle af de mest legendariske fodboldstøvler, som vi har set gennem tiderne. Der findes mange fodboldstøvler, som fortjener at blive nævnt, og i det følgende kan du derfor læse mere om 5 fodboldstøvler, som vi aldrig vil glemme.

Puma King

Vi kunne selvfølgelig ikke starte med andre end den førnævnte Puma King støvle. Puma King støvlen blev første gang set tilbage i 1968 og har siden da været en af de mest berømte fodboldstøvler. Støvlen var i høj grad med til at etablere Puma som en stor spiller på markedet for fodboldstøvler, og var specielt kendt for at være en komfortabel fodboldstøvle.

Støvlen er set båret af legender som Pele og Diego Maradona. Gennem tiden har støvlen som nævnt blevet moderniseret, og Pumas seneste store signing er Neymar Jr. fra Paris Saint-Germain.

Copa Mundial

Vi kan selvfølgelig ikke sige “Puma King” uden også at sige “Copa Mundial”. Copa Mundial er muligvis den mest genkendelige støvle gennem tiderne, og blev – sammen med Adidas World Cup – ofte set båret af spillere fra alle ligaer på alle niveauer efter lanceringen i 1979.

I dag er det meget få, der fortsat bærer Copa Mundial, men FC Midtjyllands Alexander Scholz foretrækker stadig den legendariske fodboldstøvle.

Gennem tiden har vi dog set mange store spillere bære denne støvle. Før Zinedine Zidane hoppede i jakkesættet og blev manager for Real Madrid, leverede han kunst på banen iført Copa Mundial i sine unge dage. Derudover har førnævnte Diego Maradona også båret denne støvle.

Adidas Predator Mania

Næste støvle på listen er endnu en model fra Adidas. Der er tale om Adidas Predator Mania. Navnet siger måske ikke mange fodboldelskere så meget, men støvlens design er uden tvivl mere genkendeligt end navnet på støvlen.

Det er specielt støvlens pløs (støvlens flap), som gør den genkendelig. Pløsen på støvlen holdes nede over snørebåndene ved hjælp af en elastik, og blev introduceret op til VM i 2002.

Da artiklen her omhandler ikoniske fodboldstøvler, kommer vi naturligvis ikke uden om en af historiens mest ikoniske spillere. David Beckham bar denne støvle under VM slutrunden i 2002, og den hvide udgave af modellen matchede perfekt til de engelske landsholdsfarver, som englænderen bar i kampene.

Støvlen blev i øvrigt endnu engang sat på markedet for få år tilbage, hvor blandt andet Bayern Münchens tidligere anfører Philipp Lahm blev set i disse.

Nike Magista Obra

Vi kommer ikke udenom en af de nyere støvler, som i høj grad revolutionerede fodboldstøvlers design. Nike Magista Obra var den første af sin slags, og blev lanceret i 2014.

Det specielle ved støvlen var, at dette var første gang vi så en fodboldstøvle med sok. Sokkens funktion var at gøre støvlen til en del af spillerens ben og ikke kun spillerens fod. Vi har sidenhen set mange andre lignende udgaver, og både Puma og Adidas har lanceret modeller med lignende designs.

Spillere som er set benytte denne støvle er bl.a. Kevin de Bruyne, Paul Pogba i sin tid i Juventus og ikke mindst Mario Götze, som afgjorde VM finalen i 2014 i et par Nike Magista Obra.

Patrick Laudrup Cup

Vi slutter selvfølgelig af med en støvle, som ofte sættes i forbindelse med en af de – uden tvivl – største spillere i dansk fodbolds historie.

Patrick Laudrup Cup blev lanceret tilbage i 1988 og er en af de få Patrick støvler, som folk i dag stadig husker. Specielt Michael Laudrup huskes for at bruge disse støvler, da han leverede genialiteter på fodboldbanen for både klub- og landshold.

Som nævnt har der været mange legendariske støvler gennem tiderne, og listen kunne selvfølgelig være meget længere. Vi har dog valgt at grovsortere og valget faldt derfor på de 5 ovenstående fodboldstøvler.