De mest vindende klubber i Champions League

2. maj 2019

Der er ingen tvivl om, at Champions League hører til blandt verdens største mediebegivenheder, og det gælder naturligvis især, hvis man er fodboldfan.

Det er derfor også én af de turneringer, som der er mest prestige ved at vinde som fodboldklub. Men hvilke klubber har egentlig vundet turneringen flest gange? Det kan du blive meget klogere på her i artiklen, hvor tre af de mest vindende klubber i Champions League op gennem tiden vil blive gennemgået én efter én.

Champions League er kun for de bedste fodboldklubber

Det er absolut kun de største og bedste europæiske fodboldklubber, der deltager i Champions League. Turneringen er desuden arrangeret af UEFA, og når man vinder, modtager man den yderst prestigefyldte vandrepokal, som alle større klubber hvert år kæmper om at få fat i med næb og kløer. Cristiano Ronaldo fra Portugal, der til daglig spiller i Juventus, er den fodboldspiller, der har scoret mest i turneringen, og herudover er hele fire danske fodboldklubber nået til gruppespillet i Champions League. Disse klubber er henholdsvis FC Nordsjælland, FC København, Brøndby og AaB.

Real Madrid er den mest vindende klub

Først på listen ligger naturligvis den store, spanske fodboldklub Real Madrid. Klubben har nemlig vundet Champions League hele 13 gange, hvilket må siges at være ganske imponerende. Første gang, Real Madrid vandt Champions League, var i sæsonen 1955/56, mens de senest vandt den prestigefulde turnering i 2017/18. Det vil altså sige, at Real Madrid også er turneringens nuværende mestre.

Som om det ikke var nok, har klubben tilmed vundet det spanske mesterskab hele 33 gange, og der er således tale om en særdeles vindende klub, både hvad angår internationale og nationale turneringer. Real Madrid har desuden fans over hele verden, hvilket særligt ses til deres hjemmekampe, hvor fans kommer til Santiago Bernabéu fra nær og fjern.

Manchester United har vundet turneringen 3 gange

Et andet fodboldhold, der ligeledes har oplevet massiv succes, er den engelske klub Manchester United. Klubben hører nemlig til blandt de mest vindende hold i England historisk set, og det skyldes, at Manchester United har vundet hele 20 mesterskaber, 11 FA Cup-titler samt fire Liga Cup-titler. Herudover har de vundet Champions League tre gange. Det skete i henholdsvis 1968, 1999 og 2008.

Manchester United spiller på Old Trafford under manager Ole Gunnar Solskjær, og der er uden tvivl tale om en traditionsrig fodboldklub med rigtig mange dedikerede fodboldfans over hele verden. Det gælder bestemt også herhjemme i Danmark, hvor der er rigtig mange, der støtter United.

Catalanske FC Barcelona er også på listen

Endelig hører FC Barcelona også på listen over de mest vindende klubber i Champions League nogensinde. Klubben er fra Catalonien i Spanien, og den er efterhånden blevet et helt særligt symbol for catalanisme.

Herudover er klubben det næstmest værdifulde hold i hele verden samt verdens næstrigeste klub, når det kommer til fodbold. FC Barcelona har vundet Champions League fem gange, og det skete i henholdsvis 1992, 2006, 2009, 2011 og 2015. Udover det er FC Barcelona blandt de fodboldhold, der har allerflest tilhængere, og de har desuden vundet rekordmange Ballon d’Or priser.