Fodboldtur med drengene til Europas tre fedeste fodboldstadions

13. december 2017

Fodbold er en sport, som er bedst overværet med dit eget hold af kammerater. Du kan sikkert nikke genkendende til, at intet kan få dig op af stolen, som at se en kamp med dine dedikerede gutter. Derfor er det også de drenge, du skal tage med på en tur til nogle af Europas bedste stadioner.

Oplev suset fra publikum, se spillere i verdensklasse levere toppræstationer på banen og nyd den omkringliggende by mellem kampene i fællesskab. Vi giver dig her en guide til 3 af de absolut bedste stadions i Europa og ligeledes tips til, hvor I får den bedste mad og drikke i nærheden. Tag dine gutter under armen og få planlagt en rejse I sent vil glemme.

3. Allianz Arena (München, Tyskland)

Den smukt designede Allianz Arena er hjemsted for både Bayern München og 1860 München. Stadionet er blevet omtalt som ”noget der lige er landet fra rummet”, og er det eneste stadion i Europa. der kan skifte farve. Så afhængigt af hvem der spiller, vil deres holdfarver lyse stadionet op og skabe en helt storslået fodboldatmosfære. Med plads til lidt over 70.000 tilskuere til internationale kampe, har Allianz Arena været ramme om en række store kampe. F.eks. VM i 2006 og UEFA Champions League finalen i 2012.

Før I tager ind og ser kampen, kan I med fordel nyde en safitg bøf. Ziegelhaus (Knorrstraße 172, 80937 München, Tyskland) er et helt formidabelt steakhouse, der serverer saftige bøffer og perlende tyske øl indtil kl 01.00. Så der er både mulighed for mad før – og efter kampen på Allianz Arena. Spisestedet ligger kun en kort tur fra stadion.

2. Old Trafford (Manchester, England)

Dette storslåede stadion har i mange år været hjemsted for Manchester United og var i 2003 rammen om Champions League finalen. Stadionet har plads til 75,731 tilskuere og er blevet kaldt ”Drømmenes teater”. Når du står udenfor stadionet og er på vej ind for at overvære en kamp, kan du allerede dér mærke, hvordan de høje vægge har dannet rammen om adskillige nervepirrende kampe. Skal dig og drengene have en engelsk fodboldtur i absolut særklasse, må I ikke snyde jer selv for at opleve Manchester og Old Trafford stadium.

I Manchester, skal I da have en ægte engelsk pub-oplevelse. Tæt på stadion ligger The Trafford som er en historisk fodboldpub spækket med ManU fans – og her er der altid kolde pints på hanen. Om det er før en kamp eller bare et stop i løbet af dagen, så er pubben helt formidabel. I kan sidde sammen og spille, og snakke med de lokale eller bare suge fodboldstemningen til jer.

1. Camp Nou (Barcelona, Spanien)

FC Barcelonas stadion Camp Nou er et historisk sted. Det er Europas største fodboldstadion og med mottoet ”mes que un club” (mere end en klub) er dette en bastion inden for spansk fodbold – og specielt blandt FC Barcelona fans. Nogle af verdens bedste fodboldspillere har sat deres fødder her, bl.a. Lionel Messi og Diego Maradona, hvilket er et testamente til Camp Nous’ status som et af Europas fineste stadions. Med kapacitet til at huse 98,757 tilskuere vil I virkelig kunne mærke fodboldhistoriens vingesus omslutte jer på dette storslåede stadion.

Når I er i Barcelona, bør I finde nogle af de lokale restauranter og nyde godt af det lækre spanske køkken. La Nueva Marquesa ligger kun 0,5 kilometer fra Camp Nou og laver helt formidabel spansk mad, som vil få jeres mundvand til at løbe. Nyd en spansk øl til maden, og så er I klar til en fodboldoplevelse i verdensklasse.