Her ligger de 13 EM stadions til 2020

22. september 2014

Hele 13 lande skal være værter for EM i 2020, heriblandt Danmark – få overblik over lande og stadions her.

Ud af oprindeligt 19 bud, har UEFA valgt 13 stadions og byer som værter for EM i 2020, som er 60 års jubilæum for Europamesterskaberne i fodbold. For første gang nogensinde er Danmark også udvalgt som vært for en større international fodboldbegivenhed. Der skal spilles tre puljekampe og en ottendedelsfinale i Parken.

London – finaleby

På De Britiske Øer har de fået hele tre værtsbyer, nemlig Dublin, Glasgow og London. Dublin og Glasgow, skal ligesom København være vært for fire kampe. London får de tre sidste, og dermed mest prestigefyldte kampe i turneringen, nemlig de to semifinaler og finalen, som skal spilles på Wembley Stadium.

Wembley Stadium blev bygget om fra 2002 til 2007 og huser nu 90.000 tilskuere. I stedet for de to klassiske tårne har Wembley nu fået en stor bue over stadions som kendetegn.

De store fodboldlande

Alle de tradionelt store fodboldlande har fået en værtsby, undtagen Frankrig. Frankrig er til gengæld vært for hele EM slutrunden i 2016. I Tyskland skal spilles i München, i Italien skal spilles i Rom og i Spanien skal spilles i Bilbao på det nyopførte Estadio San Mamés.

Både Holland og Belgien, som altid har været stærke fodboldnationer har også været en værtsby hver. I Holland skal spilles på Amsterdam ArenA, mens Belgien skal opføre et helt nyt stadion i Bruxelles med plads til 62.000 tilskuere, som lige nu går under navnet Eurostadion.

Danmark er eneste skandinaviske land med en værtsby, hvilket Sverige også havde sat næsten op efter med deres nybyggede Friends Arena i Stockholm. Den helt store overraskelse må dog uden tvivl være Baku i Azerbaijan, som skal huse fire kampe, heraf en kvartfinale, på et endnu ikke færdigbygget stadion.

Her ligger de 13 stadions

På det interaktive kort herunder finder du alle de 13 EM stadions. Klik dig ind på de forskellige flag og se mere om det enkelte stadion.