Sådan kommer du til live fodbold

4. juli 2014

Fodbold skal opleves live. Sådan har det altid heddet sig. Læs her hvordan du kommer til live fodbold.

Hos CoppaDiem.dk vil vi gerne slå et slag for at se fodbold live på stadion. Derfor får du hermed en mini-guide til hvordan du kommer til live fodbold.

I Danmark – støt dit lokale hold

Som udgangspunkt bør man støtte sig allernærmeste lokale hold. Vi er dog med på at det kan være lidt mere interessant, at følge den nærmeste klub, som rent faktisk spiller med om noget og i en liga, som der er interesse omkring. Det “lokale” Superligahold bør derfor støttes.

I Danmark er alle afstande relativt korte og som Superligaen 2014/15 ser ud med fordeling af klubber geografisk, bør det max. være et par timers rejse for de fleste at komme til Superligafodbold.

De fleste billetpriser i Danmark ligger omkring +/-100 kr. for en normal kamp. Ikke ligefrem nogen formue, især ikke når man tænker på billetpriserne i udlandet, f.eks. især i England er billetpriserne meget højere. De eneste kampe i Danmark som er væsenligt dyrere (+200 kr.), er til københavnerderby mellem Brøndby og FCK. Her kan priserne komme op i nærheden af 3-400 kr. især hvis det er i slutningen af sæsonen.

Landsholdet

Opbakningen til det danske landshold har svinget lidt igennem de sidste år, især har opbakningen været faldende i perioder hvor resultaterne har været mildt sagt dårlige.

Nu ser vi dog fremad mod EM i Frankrig i 2016. Er EM som for første gang har deltagelse af hele 24 lande (de seneste par slutrunder har 16 lande deltaget). Udvidelsen til 24 lande, betyder alt andet end lige, at Danmark har en større chance for at kvalificere sig.

Danmark er igen i gruppe med Portugal, som vi tidligere har spillet dramatiske kampe mod. Ser man på resten af gruppen (Serbien, Armenien og Albanien + Frankrig som træningskampe), bør Danmark være sikre på minimum 2. pladsen og dermed direkte kvalifikation. Info omkring billetter findes på dbu.dk.

I udlandet

I udlandet findes de helt store fodboldoplevelse ofte. Især i de store fodboldlande, England, Spanien og Tyskland (Italien og Frankrig skal også lige nævnes). Rejser man til udlandet for at se fodbold, er det vigtigt at overveje sit budget. England er relativt dyrt for næsten alle kampe, dog er det ofte billigt at flyve dertil. Spanien er kun dyrt når de store klubber spiller mod hinanden, dog er det også de mest interessante kampe. Billetpriser på +500 kr. skal forvente hvis man ønsker at se Barcelona – Real Madrid.

I Tyskland er det faktisk relativt billigt at købe kampbilletter, dog er rigtigt mange kampe udsolgt nærmest før sæsonen starter. I Tyskland er der en enorm opbakning til stort set alle fodboldklubber og der bliver solgt rigtigt mange sæsonkort, hvilket kan gøre det vanskeligt at få billetter. Tjek dog klubbernes hjemmesider eller danske rejsebureauer, som ofte sælger “pakkerejser” til kampene.

Man kan også bruge en guide som hjemmesiden billige-fodboldrejser.dk, der har gjort det til sit speciale at guide folk til fodbold rundt om i Europa.

Uanset hvor og hvordan du vil se fodbold, kan vi kun opfordre til at se det live.