Sportsbetting med kryptovaluta

26. juni 2021

Kryptovaluta har tjent sin plads permanent i det internationale valuta system, og selvom nogle mener at det ikke er en rigtig form for valuta, så brager handlen af kryptovaluta frem.

Danskerne bliver mere og mere trygge ved at handle med kryptovaluta, og med såkaldte investeringsrobotter kan alle blive til handelseksperter, hvilket har boostet kryptohandel i Danmark med 779% i 2021.

Men hvad kan den populære kryptovaluta bruges til, hvis man ender med at ligge inde med en bunke Bitcoins eksempelvis?

Selvom interessen for Bitcoin i Danmark er steget voldsomt, er det stadig begrænset hvor mange fysiske butikker der anerkender Bitcoin som betalingsmiddel. Derfor vælger mange at bruge dem på udenlandske sider, der tillader betaling med kryptovaluta.

Et felt hvor man ser kryptovaluta blive brugt som betalingsmiddel er indenfor sportsbetting og casino. Mange udenlandske sider er begyndt at omfavne den populære kryptovaluta, og tillader derfor betaling med for eksempel Bitcoin.

Kryptovaluta og UEFA EURO

Under dette års UEFA EURO ser man faktisk et stigende antal spillere, der har oddset med kryptovaluta som Bitcoin, Litecoin og Dogecoin.

Dogecoin er en af de nyere tilkommende kryptovalutaer men ikke desto mindre har den opnået stor popularitet på kort tid. Muligvis fordi virksomhedsejer og opfinder Elon Musk har været flittig til at nævne den i medierne. Er du interesseret, kan du her se hvor man kan købe dogecoin.

Væddemål med kryptovaluta

Hvordan skiller proceduren for væddemål lavet med kryptovaluta sig så ud fra de almindelige betalingsmetoder? Svaret er, at proceduren nærmest er ens.

Man skal blot sikre sig, at det valgte betting site modtager den ønskede kryptovaluta, og så følge deres indbetalingsprocedure.

Man kan finde oplysninger om hvordan priserne fastsættes på kryptovalutaen i bookmakerens regler og betingelser, og disse bør altid gennemgås inden indbetaling.

Herefter kræves der ikke noget andet af spilleren, end der ville normalt.

Hvad har kryptovaluta med sport at gøre?

Udover, at det nu mange steder er accepteret som betalingsmiddel hos betting sites, kan man måske også drage parallel mellem sports betting og handel med kryptovaluta, som begge kræver en form for risikotagen, og begge dele kan potentielt opnå afkast eller tab.

Et andet link mellem krypto og sport er den nye type der kaldes NFT (Non-Fungible Token). Denne slags krypto er lidt anderledes i forhold til eksempelvis Bitcoin, idet hver token/mønt kan have sin egen værdi og være hvad som helst.

Senest kunne man se den kroatiske tennisspiller Oleksandra Oliynykova sælge en reklameplads på 15x8cm på hendes højre overarm via NFT.

Det betyder, at køberen der betalte 5.000 dollars for pladsen, har livslang ejerskab over den placering på atletens overarm, eller indtil den sælges videre.

Tennisspilleren mener desuden, at det om et par år vil være en helt almindelig måde for atleter og andre stjerner at komme tæt på deres fans på.

Sammenfatning

Ingen ved hvad fremtiden byder på, men det kunne se ud som om sportsbetting og kryptovaluta vil fortsætte med at gå hånd i hånd. Det står klart, at kryptovaluta er kommet for at blive og sportsbetting med krypto vil også komme til danske bettingsites med tiden.