Bayern Münchens store præstationer på hjemme- og udebane

19. februar 2021

De seneste år har Bayern München i den grad vist, hvad klubben er lavet af. Den tyske klub har især vist talenterne frem i to turneringer.

I hjemlandet blev det til en forrygende indsats og nogle flotte resultater i Bundesligaen. På den europæiske scene brillerede de – og gør det fortsat i Champions League. Nedenfor kommer et tilbageblik på nogle af de store præstationer på hjemme og udebane. Samtidig tager vi et kig på nogle forhåbninger til, hvad vi kan forvente af klubben i fremtiden.

De regerende tyske mestre

For ottende gang i streg vandt Bayern München Bundesligaen sidste år. Og er der noget klubben har bevist, de kan, så er det at score mål. Under sidste sæson satte klubben stærkt ind på at slå en gammel målrekord i Bundesligaen. Den gamle rekord blev sat i 1971/72 og lød på hele 101 mål i løbet af et mesterskab. Efter 30 kampe med 90 mål var stilen ligesom lagt for den tyske liga, og 2019/20 tegnede til at blive året for en ny klubrekord. Sådan blev det desværre ikke, men klubben kom i den grad tæt på. 100 mål blev det til i alt under sidste års udgave af Bundesligaen.

En målrekord blev det dog til i klubben for angriberen Robert Lewandowski. En stor del af klubbens mange mål i Bundesligaen blev nemlig leveret af den polske spiller. Faktisk så mange, at fodboldspilleren sidste år kunne skrive en ny rekord på sit cv. En samlet total på 45 mål var udfaldet af hans indsats i det tyske mesterskab.

De muligvis fremtidige europæiske mestre

De største europæiske fodboldklubber er lige nu i fuld færd med at dyste om titlen som den bedste europæiske klub. Champions League er fløjtet i gang. Over alt sidder fodboldfans klinet til TV’et for at følge med, når favoritklubberne kæmper mod rivalerne. Meget tyder på, at det ligesom sidste år bliver et brag af en turnering.

Måske du var blandt dem, der fulgte intenst med i sidste års udgave af Champions League. Her løb Bayern München af med førstepladsen for intet mindre end sjette gang. Det skete efter de slog franske PSG 1-0 i finalen. Også i år viser der sig klart billede af en stærk tysk klub. Blandt andet forudsiger sports betting fra bet365 endnu en mulig sejr til de tyske stjerner. I skrivende stund hedder klubbens odds 4.50, hvilket placerer dem forrest i feltet sammen med Man City, som har odds på 4.00.

Der er altså ingen vej uden om Champions League, når vi taler Bayern Münchens store præstationer. Hvis alt går vel, kan vi forhåbentlig også sætte dette års udgave af Champions League på listen over klubbens store præstationer. Hvis den tyske klub vinder, vil det betyde to vundne mesterskaber i træk. Det er ikke sket for Bayern München siden 1970’erne.

Der skal altså ikke herske tvivl om, at Bayern München gør det godt, både i hjemlandet Tyskland og på den europæiske scene. Målene vælter ind. Det samme gør sejrene. Hvis alt går planmæssigt, kan klubben inden længe glæde sig over endnu en storsejr, hvis det lykkedes dem at triumfere i Champions League endnu en gang. Rivalerne bør i den grad se sig for, hvis de møder klubben fra Bayern på grønsværen i den nærmeste fremtid.