Hvilke danske fodbold fans er de bedste?

18. januar 2021

Den danske fodboldscene, er både gammel, ny og spændende på samme tid. Der er en utrolig stemning når nogle af holdene er oppe mod hinanden, som ikke er til at finde noget andet sted i verdenen.

Men en god kamp bliver altid mere spændende når man satser lidt mere end sin stemme på tribunerne.

Det er svært at sige hvilken klub, som har de bedste fans, og hvem der skriver og skråler de bedste sange, hvem der laver de bedste visuelle tiltag og hvem der har de bedste udebanefans.

Så hvem er de bedste på tribunen? Både FCK og Brøndby IF kæmper en brag kamp om at være de skarpeste på tribunen og på banen! De har en kæmpe national støtte begge hold og har lavet nogle af landets bedste tifoer. Tag for eksempel kampen mellem FCK og Brøndby i maj året 2004. Hvor FCK blev internationalt belønnet med en plads på 11 af de bedste indsatser fra fans gennem alle tider.

Men hvad er det som gør en fangruppe til en god fangruppe? Nogle siger at det kommer an på opbakningen fra tribunen i form af sang, og visuelle tiltag, andre siger det er at følge dem i tykt og tyndt. Men hvis man sætter alle de tiltag sammen, så må vi indrømme at både Brøndby IF og FC København har de to stærkeste fangruppe inden for dansk fodbold.

Man skal dog ikke kigge langt, for at se hvor store længder de danske fodboldfans går for at vise deres støtte til deres elskede klubber.

Fans heller ikke enige

Vi har været ude og spørge tre personer som er vilde med dansk fodbold og er tilknyttet deres egne klubber hvem de mener er den klub i den danske superliga med de bedste fans og hvorfor.

“Jeg synes helt klart at FC København er klubben med den bedste fangruppe. De er helt vilde når det kommer til at skabe en god stemning på tribunen og de giver den maks gas med sang. Det gør fodboldkampen så meget bedre! “ – Fck-fan.

“Det er svært at sige hvem der er den bedste, men jeg syntes det enten er FCK eller Brøndby som fortjener den plads. De er begge helt ekstreme når det kommer til udebanekampe og derbys. Dog er Brøndby bedre til at give lyd fra sig når holdet er bagud frem for FCK som giver deres spillere en god motivation til at blive ved med at presse på selvom de er foran. “ – FC Midtjylland-fan.

“Det ikke fordi der her kun er tænkt gult og blåt. Brøndby har igennem meget lang tid skabt et forum og samlet fanskare over hele landet siden 1964. Som jeg umiddelbart ser det er dette fællesskab unikt.” – Brøndbyfan.

Som du kan se, er det meget svært at sige hvem der har den bedste fangruppe. Men når det kommer til internationale fangrupper, er det helt klart værd at kigge på Betis Dinamarca, som er anerkendt som en af de bedste fangrupper af alle tider.