Mourinho eller Guardiola – hvem vinder Premier League?

11. november 2020

Den engelske Premier League startede sæsonen ud med et brag, da vi allerede i anden runde fik masser af mål. Således fik vi i Premier Leagues anden runde hele 44 scoringer, hvilket er rekord siden man har spillet med 20 hold i Englands bedste række.

De efterfølgende runder fulgte ligeledes på bunkevis af mål og flere gedigne overraskelser, som da Aston Villa i fjerde runde slog Liverpool med 7-2. Et surrealistisk resultat med tanke på, at klubben fra Birmingham var et mulehår fra at rykke ud af ligaen sidste år.

Også Manchester United fik ørene i maskinen, da Mourinhos Tottenham i samme runde ydmygede de røde djævle med en 6-1 sejr på Old Trafford. Det kompakte kampprogram har desuden vendt op og ned på tabellen, som ser ud til at blive tættere end i mange år. Specielt to hold skiller sig dog ud, og de er selvfølgelig trænet af de tidligere rivaler Mourinho og Guardiola.

Mourinhos Tottenham viser tænder
Mourinhos mandskab er begyndt at vise tegn på fremskridt med flere sejre og bedre spil. Ovenpå en hektisk Premier League sæson, hvor Spurs endte på en skuffende sjetteplads, sigter klubben i år mod top-4 og Champions League. Og fortsætter holdet den udvikling som de lige nu er inde i, og kan de blive ved med at skabe resultater, kan det godt være vi skal begynde at kigge lidt mere seriøst på dem som en reel kandidat til at vinde det engelske mesterskab. Kaster vi øjnene på Premier League odds finder vi at Tottenham lige nu giver ni gange pengene igen for at vinde mesterskabet, men fortsætter Son og Kane deres fantastiske samarbejde kan de odds hurtigt falde.

Tilsæt dertil Gareth Bale som Mourinho langsomt er ved at få tilbage i form, så begynder det virkelig at ligne noget. En fronttrio med Son, Kane og Bale vil være et mareridt for ethvert hold, og kan Mourinho på samme tid holde forsvaret organiseret, er det slet ikke utænkeligt, at portugiseren kan føre London-klubben til deres første mesterskab siden 1961.

Manchester City har den bredeste trup

Guardiola vil være opsat på at guide holdet til deres tredje mesterskab på fire sæsoner, efter at have sluttet sidste sæson 18 point efter mestrene fra Liverpool. Ikke tilfredsstillende i forhold til vanlige Guardiola-standarder. Vi kan derfor være sikker på, at catalaneren har forklaret sine spillere hvordan tingene skal gøres.

Det er dog nemmere sagt end gjort, for modstanderne i Premier League bliver hvert år stærkere og mere robuste. City startede således også den nye sæson ud med tvivlsomme resultater, og blev revet fra hinanden af Leicester, der vandt med 5-2. Siden da har holdet dog haft en opadgående kurve, og de regnes hos bookmakerne også som favoritten til at vinde mesterskabet.

Det gør de af flere årsager. For det første har de den klart bredeste trup, hvilket kan vise sig at blive afgørende i det kompakte kampprogram, som alle klubberne går igennem. Derudover har de erfaringen, og en træner der ved hvordan man får resultater. Holdet er dog ikke på samme niveau som i tidligere sæsoner, men deres brede trup har masser af kvalitet, hvilket kan vise sig at gøre forskellen.

Meget kan selvfølgelig nå at ændre sig, men som et øjebliksbillede ser det ud til at vi pt. skal holde ekstra øje med Guardiola og Mourinhis mandskaber.