Hvad skal der ske med Jadon Sancho: Dortmund-fans frygter det værste

15. april 2020

Stortalentet Jadon Sancho er på alles læber efter vanvidssæson hos Dortmund, og spørgsmålet er hvor længe tyskerne kan holde på ham.

Sancho forlod i 2017 Manchester City i håbet om regulær spilletid, som han ikke fik under Guardiola, der ikke gav ham et eneste minut på Manchester Citys førstehold. Siden har han tørnet ud i Bundesligaen for Dortmund, hvor han har brilleret i sådan en grad, at alverdens storklubber nu har øjnene rettet mod ham.

Den åbenlyse klasse han besidder har sæsonen igennem også fået oddsene på Sancho-mål til at falde hos https://extra.bet365.dk/news/da/, der tilbyder fodbold betting. Således har den 20-årige englænder i denne sæson spillet 35 kampe for Dortmund, hvor han har scoret 17 mål og lavet 19 assist.

Hvem er Jadon Sancho?

Jadon Sancho startede sin professionelle fodboldkarriere hos Watford, inden han blev hentet til Manchester Citys akademi, hvor han blev spået en stor fremtid. Han fik dog ikke den spilletid han havde håbet, og skiftede derfor til Dortmund, hvor han siden har vist sig frem fra bedste skuffe.

Sancho er en ekstrem dygtig dribler med en utrolig accelerationsevne, der gør ham meget vanskelig at håndtere for forsvarsspillerne, der virkelig skal fokusere hårdt for ikke at miste ham. Hans brug af små og præcise berøringer gør ham også i stand til at lave hurtige retningsskift eller stoppe helt op og overraske modstanderne med et løb i modsat retning for eksempel. Det gør ham specielt giftig i 1-mod-1-situationer, hvor han for det meste kommer forbi modstanderen, ligesom han også er fantastisk i de små rum.

Hans ekstreme fart gør ham derudover til en trussel på omstillinger, hvor han ofte er god til at finde bagrummet. Her gør hans fart, teknik og målfarlighed ham nærmest ustoppelig, og han har derfor udviklet sig til enhver forsvarsspillers mareridt.

Hvordan ser Jadon Sanchos fremtid ud?

Han er derfor allerede som 20-årig nået til et punkt i hans karriere, hvor han skal til at tage stilling til, hvad hans fremtid skal byde. Således er han kommet på ønskesedlen hos mange af de europæiske storklubber, hvor Manchester United ifølge https://www.bt.dk/fodbold/ er den største bejler til det unge stortalent.

Rygterne går dog på at Sancho helst vil til Real Madrid eller Barcelona, da han føler at hans chancer for at vinde Ballon d’Or vil stige betragteligt, hvis han spiller for en af de spanske giganter. En ide der desuden bliver bakket positivt op af Barca-legenden Xavi, som det bliver rapporteret af https://indkast.dk/nyhed/. Således har ingen spiller uden for Barcelona eller Real Madrid vundet prisen som verdens bedste fodboldspiller siden 2008. Siden da har Lionel Messi og Cristiano Ronaldo nemlig delt titlen på nær i 2018, hvor Luka Modric blev kåret.

Dortmund forlanger angiveligt 100 millioner pund som minimum for den 20-årige kantspiller, og derfor bliver feltet af kandidater snævret ind til de absolut største klubber. Intet er dog på plads endnu, og meget afhænger også af Manchester Uniteds resultater i den resterende del af sæsonen, da de ikke endnu er sikre på Champions League fodbold, hvilket skulle have meget at sige i forhold til englænderens beslutning.