Kan mere bredde i truppen hjælpe Liverpool?

9. juli 2019

I sidste sæson var Liverpool FC tæt på at ende en 29-år lang titeltørke. Vel og mærke med hensyn til ligatitler, da Champions League titlen kom i hus.

Men ligatitlen måtte de røde fra Merseyside se Manchester City løbe med, efter en lang og intens tvekamp om den øverste plads. Champions League titlen vil de fleste klubber give deres højre arm for, og det er ikke fordi præstationen skal tales ned, især ikke det fornemme comeback mod FC Barcelona i semifinalen. Men de fleste Liverpoolfans vil uden at tøve, have foretrukket at vinde ligatitlen over pokalen med de store ører. Så der er ingen tvivl om, hvad målet og ambitionen vil være, når den nye sæson starter.

Ligger transfervinduet stille?

Nu er spørgsmålet så, om Klopp og co. kan bygge på, og tage det sidste skridt op på førstepladsen. På nuværende tidspunkt, er det svært at sige. På transfersiden er der forbløffende stille omkring de røde. I skrivende stund er Lilles Simone Pepe det største navn, som er rygtet til klubben.

Kaster man sig ud i spil på fodbold, hvor fx Liverpool lige nu ligger til odds 3.25 til at vinde næste sæson, skal det dog siges, at intet er sikkert i transfervinduet. Med mindre der sker det overraskende, at man får Alex Oxlade-Chamberlain tilbage efter en langvarig skade, en spiller som de fleste anser som ideel til måden Klopp vil spille på.

Samtidig får Naby Keita en fuld opstartssæson, efter en første sæson, hvor han havde svært ved at leve op til de tårnhøje forventninger der var til den tidligere Leipzig-spiller.

Offensiv tilgang til klubben

Om Pepe signes ved vi ikke i skrivende stund. Men umiddelbart virker det til, at der skal en offensiv tilgang til klubben, hvis håbet om en ligatitel skal holdes i live. Roberto Firmino, Sadio Mané og Mohamed Salah, er en af de farligste offensive trioer i verden. Men klubben var heldig med, at ingen af spillerne fik alvorlige skader eller langvarige karantæner i sidste sæson.

Men hvis det skulle ske, har man i skrivende stund Sherdan Shaquiri, Divock Origi eller Adam Lallana til at tage over. Alle spillere, der har bidraget med vigtige mål og assists. Men de er også alle spillere, som ikke har været i stand til at bide sig fast i startopstillingen. Samtidig er de tre dog også spillere, som måske ikke er langvarige holdbare løsninger, eller seriøse konkurrenter, til de tre faste startere.

Defensiv og midtbanen er på plads

Defensiven fik Klopp sat på plads med købene af Allison og Virgil Van Dijk, samtidig med at Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson tog et skridt op, og blev blandt ligaens bedste på deres positioner. Midtbanen er umiddelbart også stærk, især hvis Oxlade-Chamberlain og Keita, kan komme op på deres topniveau. Derfor kan det tænkes, at større offensiv bredde kan stå højt på Klopps ønskeliste.

Men der er mange ting der skal klikke, hvis man skal tage det sidste skridt mod mesterskabet. Samtidig er Manchester City allerede i gang med at forstærke sig yderligere, for at holde fast i titlen. Men der er noget spændende igang i Liverpool, og spørgsmålet er, om kontinuitet og bredde kan hjælpe dem over målstregen.