Bliv klar til årets Pokalfinale

13. maj 2019

I sidste sæson lå FC Midtjylland og Brøndby IF i en drabelig kamp om det danske mesterskab. I næstsidste runde smed Brøndby en 2-0 føring i Horsens, og i sidste runde sikrede Midtjylland sig endegyldigt guldet.

I denne sæson stod Midtjylland længe i en lignende kamp om mesterskabet, dog imod FC København, alt imens Brøndby IF kæmper for at holde fast i striden om bronzen, men for længst har udspillet deres rolle som potentiel guldbejler.

Men, selvom mesterskabet for mange fans er det ypperste, så er der stadig en vigtig titel, som begge hold stadig kan sikre sig: Pokalmester 2019. For efter Brøndbys tætte sejr mod AAB (1-0), og Midtjyllands noget mere komfortable kamp imod OB (4-0), så står de to overfor hinanden i årets pokalfinale i Telia Parken, den 17. maj. På forhånd må det siges at, FC Midtjylland er favoritter, de er langt foran Brøndby i tabellen, så det kan være svært at se, hvordan Brøndby for alvor skal byde Midtjylland op til dans. Men der er flere faktorer der spil, også udover den klassiske med, at bolden er rund.

For hvor pokalturneringen ofte har stået som afslutningen på sæsonen, for dansk fodbold, så er der i år en lille forskel. FC Midtjylland og Brøndby skal nemlig begge i kamp to gange efter finalen. Mod hinanden på Brøndby Stadion den 20. maj, og imod henholdsvis Esbjerg FB og OB i Superligaens sidste runde. FC København er danske mestre, det står sikkert nu. Men det har været under opsejling i et par runder, ligesom det har stået klart i noget tid, at Brøndby ikke ville opnå top 3. Så spørgmålet er måske, hvilket af de to hold, der har lettest ved at lægge skuffelsen fra sig, og derefter sætte sig op til kampen om sæsonens sidste trofæ.

Finalen bliver også imellem to af ligaens giftigste angribere, i brølstærke Paul Onoachu og Danmarks farligste polak, Kamil Wilzek. Med de to på banen, og et Brøndbyforsvar der ikke altid har set lige sikkert ud, kan tingene og favoritværdigheden hurtigt skifte. Kaster man sig ud i live betting fra Betfair, vil man kunne se oddsene gå op og ned, i takt med at holdene tager og mister kontrollen. Men med ovennævnte angribere og forsvar, skal man nogle gange være hurtigt. Det er ikke utænkeligt, at der ud af ingenting kommer en lang polsk tå, en tysk mistiming fra en målmand, ellere t perfekt jysk hjørnespark mod en nigeriansk pandebrask.

Så uanset om du har tilhørsforhold eller er neutral, vil der være masser af spænding i årets pokalfinale. Uanset om ingen, et eller begge hold har noget at spille for til den tid, udover pokalen. Skal FCM økonomisere kræfterne, eller forsøge at redde æren? Er dette et eneste stykke metal, Brøndby får mulighed for at vinde? Den 17. maj omkring kl 19, eller klokken 20 hvis det bliver rigtig tæt, vil vi se om der skal et nyt navn på årets pokal.