De store ligaer nærmer sin afslutning

12. maj 2018

Der resterer kun ganske få runder af de største fodboldligaer i verdenen, men heldigvis er der ikke en lang pause fra afslutningen til vi får startet VM 2018 i Rusland.

Vi har dog taget et kig på stillingerne i de største europæiske ligaer, hvor i kan få et hurtigt overblik over, hvem der allerede har vundet titlen, hvem der er rykket ned, og hvem der fortsat kæmper for at overleve.

Premier League

Vi starter naturligvis med den største af dem alle, Premier League.

I Premier League er der ikke meget spænding tilbage. Manchester City har sikret sig guldet, mens Manchester United har sikret sig 2. pladsen. Der er dog fortsat spænding om 4. pladsen, hvor Liverpool nu er placeret med 72 point, mens Chelsea ligger på 5. pladsen med 70 point.

I bunden af ligaen er Stoke og WBA sikre på at rykke ud, mens Swansea har brug for et mirakel. De skal nemlig hente tre point og 9 mål, hvis de skal overleve på bekostning af Southampton. Swansea kunne dog have sikret sig et godt udgangspunkt, men de tabte senest til netop Southampton med 1-0.

Bundesliga

I den tyske Bundesliga er der en lille smule spænding omkring Europa pladserne og den sidste nedrykningsplads. I toppen har Bayern München forlængst vundet ligaen, da de på hjemmebane vandt 4-1 over Augsburg, du kan læse et referat af kampen her bold.dk/fodbold/nyheder/suveraene-bayern-muenchen-er-tyske-mestre/, mens Schalke er sikre på 2. pladsen. Der er dog stadig spænding omkring Champions League og Europa League, da der ligger tre hold og kæmper om den plads, som Hoffenheim i øjeblikket ligger på.

I bunden af ligaen ser det sort ud for Hamborg, der skal slå Gladbach, mens Wolfsburg skal tabe til FC Köln, der allerede er rykket ud. Et point til Wolfsburg vil være nok, og så er det farvel og tak til Hamborg i den bedste tyske række.

La Liga

I Spanien er der mere eller mindre helt dødt, da de fleste placeringer allerede er sikre. Vi finder umiddelbart mest spænding omkring 7. pladsen, hvor Sevilla i øjeblikket er placeret med 54 point, og de vil meget gerne op og hente Villarreal på 6. pladsen.

De tre nedrykkere er allerede fundet, og det blev Deportivo La Coruna, Las Palmas og Malaga, der må affinde sig med at spille i den næstbedste spanske række i næste sæson.

I toppen har Barcelona sikret sig mesterskabet, mens Atl. Madrid og Real Madrid kæmper om 2. pladsen.

Odds på Champions League finalen

Champions League finalen er over os, og den starter om ganske få dage. Real Madrid møder Liverpool, og meget tyder på, at det bliver en offensiv kampe med masser af mål. Lige nu får man odds 1.44 hos bet365 på over 2.5 mål i kampen.

Serie A

I Italien var der længe spænding om mesterskabet, men den kamp ser ud til at være slut. Juventus har med to kampe igen seks point ned til Napoli og en væsentligt bedre målscorer. Vi kan derfor godt kåre Juventus som italienske mestre.

Champions League pladserne er der dog stadig kamp om, da Inter på 5. pladsen stadig kan hente både Lazio og Roma på hhv. 4. og 3. pladsen.

I bunden er der også masser af spænding. De to oprykkere, Benevento og Verona er sikre på at rykke ud, mens Cagliari er placeret med 33 point, og de har Udinese, Crotone og Chievo over sig med 34 point, mens den sidste oprykker SPAL 2013, er placeret med 35 point. Der er derfor fuld spænding i de sidste to runder.