Før 3. runde: status på de italiensk klubber i CL/EL

6. oktober 2016

juventus-2016

Italiensk fodbold havde et katastrofeår i sidste sæson af de europæiske turneringer, men i år er flere af holdene kommet godt fra start.

Ikke et eneste italiensk hold nåede ottendedelsfinalerne i sidste sæson af Champions League og Europa League, og var således ikke blandt de 16 tilbageværende klubber. Gennem de seneste 5-10 år, har italiensk klubfodbold måtte se sig overhalet af lande som Frankrig, Tyskland og Portugal på den europæiske scene. I den italienske selvforståelse er de dog stadig det bedste fodboldland i Europa, men hvis de ikke selv vågner op til realiteterne, bliver det en barsk overraskelse lige pludselig.

Havde man i storhedstiden op gennem 80’erne og 90’erne kunne spille på at eksempelvis Inter og Milan i dag var hensat som middelmådige klubber i europæisk sammenhæng, havde man sikkert kunne få sine penge mange gang igen, fx her: www.norskodds.net

Dog har flere af klubberne fået en habil start på den nye sæson i Champions League og Europa League, mens især Inter har skuffet ekstremt. Vi ser her nærmere på de enkelte klubber start.

CL: Juventus – godkendt start

“Den gamle dame” har fået en godkendt start på CL og ligger nummer ét i gruppen, dog á point med Sevilla. I den første kamp blev det til 0-0 hjemme mod netop Sevilla, som må anses som den stærkest modstander i gruppe H, der også tæller Lyon og Dinamo Zagreb. Ude vandt Juventus for nyligt med 0-4, mod et svagt Dinamo Zagreb hold, en pligtsejr kan man vel strengt taget kalde det.

CL: Napoli – flot start

I Champions League gruppe B, er Napoli kommer godt fra start med to sejre og en sikker førsteplads. En meget lige gruppe i øvrigt med en del spørgsmålstegn, Benfica, Dynamo Kiev og Besiktas kan alle overraske eller skuffe. Napoli vandt flot med 1-2 ude over Dynamo Kiev og sejrede hjemme med 4-2 over Benfica. Napoli ser stærke ud og vinder sikkert puljen, mens kampen om andenpladsen er lotteri.

EL: Roma – nogenlunde start

Roma kiksede kvalifikationen til Champions League, ved at tabe hjemme til Porto i den afgørende kamp. Derefter var skuffelsen stor, men holdet er på vej igen og ligger nu nummer ét i gruppe E med fire point. Første kamp ude mod Viktoria Plzeň, blev til 1-1, noget skuffende kan man mene, men klassisk italiensk at spille efter uafgjort på udebane. Hjemme i anden kamp blev det dog til en knusende 4-0 sejr over gruppens svageste hold Astra Giurgiu. Alt i alt en nogenlunde start af Roma.

EL: Inter – katastrofal start

I Europa Leagues gruppe K, har Inter fået den værst tænkelige start på den europæiske sæson, man kunne tænke sig. De blå-sorte tifosi på San Siro i Milano, kan ikke være tilfredse med hvad de har set indtil nu. Gruppen består af, set ude fra, overkommelige modstandere, nemlig Hapoel Beer-Sheva (som de fleste aldrig har hørt om), Southampton og Sparta Prag. I første kamp led Inter et ydmygende nederlag på hjemmebane til Hapoel Beer-Sheva på 0-2 og i anden kamp tabte man 2-1 ude til Sparta Prag. Bemærk at Inter vandt Champions League finalen så sent som i 2010. Det er virkelig gået ned af bakken for klubben siden.

EL: Fiorentina – godkendt start

Fiorentina har fået det man kan kalde en godkendt start på Europa League. Fiorentina er placeret i gruppe J med meget overkommelige modstandere som Slovan Liberec, Qarabağ FK og PAOK, hvoraf PAOK må anses for at være det stærkeste hold. I den første kamp spillede Fiorentina 0-0 på udebane mod netop PAOK, et resultat “la viola” sikker var ganske tilfredse med. I anden kamp blev Qarabağ slagtet med 5-1 hjemme i Firenze.

EL: Sassuolo – godkendt start

I gruppe B har nyopkommende Sassuolo fået en godkendt start. Gruppe B er en hård gruppe med Athletic Bilbao, Genk og Rapid Wien. Sassuolo åbnede første kamp hjemme med at vinde imponerende 3-0 over Athletic Bilbao, et virkeligt godt resultat for klubben, men man tabte med 3-1 i en svær udekamp mod Genk. Alt i alt en godkendt start fra Sassuolo Calcio.

Set over en bred kam har italienske fodbold fået en nogenlunde start på den nye sæson i Europa, men heller ikke mere end det. Skulle man spå om hvor sæsonen ender, vil det næsten være bedre at prøve lykken med rouletten her: casinobonusen.com. Sæsonen kan stadig gå begge veje for det stolte støvleland. Men allerede om to uger er vi meget klogere, når 3. runde af CL og EL løber af stablen.