Brøndbys top-3-målsætning: Et fatamorgana?

8. marts 2016

Før sæsonen meldte ledelsen i Brøndby ud, at målsætningen for sæsonen var medaljer, men med det nuværende spillemæssige niveau, så ligner ædelt metal mest af alt en falsk luftspejling langt ude i horisonten.

coppadiem-bif-stadion

Da Brøndby for lidt over en uge siden åbnede forårssæsonen med en sejr på hjemmebane over Hobro og efterfølgende via en godkendt indsats på udebane mod Skive sikrede sig avancement til semifinalerne i den danske pokalturnering, så spirrede forårsoptimismen ude på Vestegnen.

Men al den spirrende optimisme blev med et fjernet som dug for solen, da man i weekenden besøgte Haderslev Stadion, og blev sendt hjem med hvad der på godt gammelt dansk kaldes en ordentlig øretæve.

I TV3 Sport-studiet fortalte Peter Graulund meget præcist hvordan han oplevede Brøndbys præstation:

– Helt forfærdeligt faktisk. Ved pausen ved 2-1 var det faktisk et misvisende resultat. De burde have været bagud 4-0, udtalte fodboldeksperten efter kampen.

Fraværet af Daniel Agger, Thomas Kahlenberg og Rodolph Austin var mere end hvad en ung Brøndby-startformation kunne kapere, og et fysisk stærkt SønderjyskE-mandskab tromlede simpelthen hen over de små og hurtige men ikke specielt fysisk modstandsdygtige BIF-spillere.

I midterforsvaret stod det hurtig klart, at Jesper Juelsgård og Martin Ørnskov ikke kunne løfte opgaven.

Uden Agger sejlede Brøndby-defensiven på nærmest katastrofal vis, og det var mere held end forstand, at hjemmeholdet kun var foran med 2-1 ved pausen.

På midtbanen kunne Christian Nørgaard, Frederik Holst og Magnus Eriksson intet stille op mod en langt fysisk stærkere modstander, og det var tydeligt, at oprydder Austin var en savnet mand.

En fodbold betting kupon med det korrekte slutresultat 3-1 i ciffertips hos bet365 havde måske gjort det kedelige resultat i Sønderjylland lidt mere spiseligt, men nederlaget i Haderslev gjorde ondt, fordi kampen i den grad udstillede Brøndby, og viste hvor sårbart holdet er, når de vigtigste stamspillere er ukampdygtige.

Man skal ikke bedømme spillere ud fra en kamp alene, men det er temmelig alarmerende at se den manglende kvalitet fra spillere som Ørnskov, Juelsgård, Nørgaard og Eriksson, og advarselslamperne blinker for alvor, når et hurtigt kig på bænken viser, at kvaliteten her ikke er meget bedre.

Manden med ansvaret hedder Thomas Frank. Den tidligere U19-landstræner er i gang med sin tredje sæson i Brøndby, og det kan meget vel blive Franks sidste, for selvom han først har kontraktudløb i sommeren 2017, så kan flere præstationer a la den i Haderslev søndag meget vel kaste en fyreseddel af sig, når sæsonen skal evalueres.

Brøndby indtager i øjeblikket femtepladsen i Alka Superligaen, ti point efter lokalrivalerne fra FC København i toppen af rækken, og tre point efter AaB og SønderjyskE på de to næste podieplaceringer.

Pointmæssigt er de blågule altså ikke langt fra at indfri målsætningen for sæsonen, der som nævnt hedder metal om halsen, men kvaliteten på holdet er ikke til medaljer, og vender Agger og Austin ikke tilbage meget hurtigt, så kan de kommende måneder meget vel blive det forsømte forår ude på Vestegnen.