Bendtner ryger – men hvad med Zimling?

13. januar 2016

Bundesligaen er ved at forberede sig på forårssæsonen, men hvad sker der med danskerne?

bendtner

Af Carsten Bille Petersen, www.bundesligaen.dk

En stribe danske spillere har haft et forrygende efterår i deres respektive klubber. Det gælder selvfølgelig først og fremmest Andreas Christensen, der er lejet ud til Borussia Mönchengladbach fra Chelsea. Han er af fansene valgt til efterårets profil – en stor ære.

Jannik Vestergaard kører det også for. Skiftet fra Hoffenheim til Bremen sidste sæson har vist at være det helt rigtige valg, og den garderhøjde dansker er blandt Werders helt store profiler. En sikker mand i forsvaret, og vi undrer os alle sammen over, at han ikke er fast mand i landsholdstruppen.

Frederik Sørensen i Köln har ligeledes haft et super efterår. Han har spillet 14 kampe – og selv om ikke alle har været lige gode, så har han gode chancer for at gå ind i foråret som stamspiller på den ene af backpositionerne.

En anden, der kan gøre sig forhåbninger om at være stamspiller, er selvfølgelig Leon Andreasen i Hannover. Hvis ellers han er skadesfri og ikke tager bolden med hånden… Han er uhyre populær hos fansene i Hannover, og det er selvfølgelig spændende, om den nye træner Thomas Schaaf vælger at satse på Leon Andreasen, der jo desværre har det med at få de alvorlige skader. På plussiden tæller, at Leon tidligere har haft Schaaf som træner, nemlig dengang, de begge var i Bremen. Godt nok kun et halvt år i 2007, men Andreasen fik mange kampe – og han er af den type, der kan gøre en forskel i nedrykningskampen. Og det ved Thomas Schaaf.

Modsat har Hannover haft den store pung fremme og købt godt ind i den indeværende transferperiode. Så det er spændende for Leon.

Samme sted spiller jo Uffe Bech, og han må egentlig være træt af trænerskiftet. For Frontzeck var jo faktisk begyndt at bruge ham, selv om han ellers havde haft det vanskeligt i begyndelsen. Så det bliver spændende.

Det samme gør sig gældende for Pierre-Emil Højbjerg i Schalke. Hans lejemål i Schalke har ikke været nogen succes, og Højbjerg trænger i den grad til at være stamspiller på et hold i bundesligaen eller om nødvendigt i et andet land. Ellers udvikler han sig ikke nok. Det kan godt være, at han selv siger, at det er fedt at træne med dygtige spillere – men ærlig talt: Det store ryk kommer altså via kampene. I Bayern slår han næppe igennem den kommende tid, og hvis han ikke får spilletid i Schalke her i foråret, så skal han altså bare væk. Han skal til et hold, hvor han er en bærende søjle. Som han var i Augsburg og ville være det i Mainz, Køln, Frankfurt eller lignende.

Så er der selvfølgelig Bendtner – og der er ingen tvivl: Han er snart fortid i den tyske Bundesliga. Det kan du læse mere om på bundesligaen.dk

Sidst, men ikke mindst er der Nikki Zimling i Mainz. Der er ikke meget, der tyder på, at han spiller nogen rolle i forårssæsonen, og signalerne har da også været, at han gerne må finde sig en ny klub. Rygterne vil vide, at der er interesse fra hollandske klubber.